Vendégváró

2010. 01. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

15 dkg Zala felvágott vagy sonkás felvágott v. sonka 6 főtt tojás 2 ecetes uborka 1 fej lila hagyma (de lehet másik is)

2 evőkanál tejföl és 3 evőkanál majonéz- ezt a két hozzávalót ki kell keverni

1 dl víz 1 húsleveskocka 3 tk. zselatin

Elkészítés:

A 15 dkg felvágottat apró kis kockákra vágjuk, a hagymát, tojást és az uborkát is. Az apróra vágott hozzávalókat bele teszem a tejfölös masszába (2 evőkanál tejföl,3 evőkanál majonéz).

Közben 1dl vízben 1 húsleveskockát fel kell főzni és a tűzről levéve 3 teáskanál zselatint rakni bele. Hűtöm és a masszával összekeverem, folpackkal kibélelt őzgerincformába öntöm és berakom a hűtőbe.

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top