Zsírégető gyümölcsök 2.

2009. 03. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az előző részben már megtudhattuk, milyen jótékony hatásai vannak a ribizlinek, a cseresznyének, a szilvának, az ananásznak és a papayának. Ezek a gyümölcsök a leghatékonyabb zsírégetők. Nézzünk még a gyümölcsös kosár aljára! Kivi Ez a Kínából származó gyümölcs az egyik legnagyobb C- vitamin bomba. Ezzel védi szervezetünket és feltölt minket energiával. Magnézium és vitamintartalmával elősegíti anyagcserénket, és segíti a zsírbontó enzimek képződését. A benne lévő kálium vízhajtó hatású, proleolit- sav tartalma pedig csökkenti koleszterinszintünket. A kiviben található nyomelemek hatásosak a gyulladásos betegségek leküzdésében, a csontok és vesék megerősítésében. Nagy mennyiségű  kivi fogyasztásakor megvédjük szervezetünket a szív- és érrendszeri megbetegedésektől. Hatásos antioxidáns, ami bőrünket is ragyogóvá varázsolja. Dinnye Ha még nem próbáltál dinnye- kúrát, az idén nyáron itt lesz az ideje! Egyrészt gyorsan megszabadulhatsz a fölös kilóktól, másrészt pedig frissnek érezheted magad. A dinnye 95%- a víz, így hamar eltelít, minimális kalóriabevitel mellett.

Rengeteg ásványi anyagot (kálium, kalcium, nikkel, flour, magnézium, vas) és zsírégető enzimet tartalmaz. Magas vitamintartalmú (B-, C- vitamin), ezek javítják a szervezet anyagcseréjét, erősítik az immunrendszert és regenerálják a szervezetet. Citrom Nagyon magas a C-vitamin tartalma, továbbá a flavonoidok megsokszorozzák a citrom zsírégető hatását, ezenkívül a zsírégetéshez szükséges thyroxin nevű hormont is termeli. Hatékony a fertőzésekkel és baktériumokkal szenben. Bioflavon tartalma miatt kiváló vértisztító, germániumtartalma pedig segít a rákos betegséges megelőzésében. Emellett megszünteti a gyomorégést, csökkenti a vér koleszterinszintjét, és vízhajtó hatású. Narancs Az egyik legnagyobb energiaforrás: tele van vitaminokkal (A- és B-vitamin), ásványi anyagokkal (kalcium, vas, tiamin, folsav), és antioxidánsokkal. Már egy darab narancs is fedezi a szervezet napi C-vitamin igényét. Rostjai felgyorsítják és megkönnyítik az emésztést, a benne lévő pektin pedig meggátolja a koleszterin és zsírok felszívódását. Fogyasztását követő három- négy órában csökken éhségérzetünk. Mindezek mellett méregteleníti szervezetünket, biztosítja folyadékháztartásunk egyensúlyát, és gyorsan megszünteti a puffadást is. Sárgabarack Magas B5-vitamin tartalmának köszönhetően serkenti a zsírok lebontását. Rostban gazdag, ezért serkenti bélműködésünket, felgyorsítja anyagcserénket, és jótékony hatása van vízháztartásunkra is. A karotin és a xantofil (melyek a sárga színért felelősek) védik a sejteket. Rengeteg C-vitamint, folsavat és niacint tartalmaz, magas vastartalma pedig oxigénnel látja el a sejteket, így fokozza a zsírégetést. 

Kapcsolódó anyagok:

$$2923$$

$$2926$$  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top