hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Receptek

Szívd a vérét, megéri!
Szívd a vérét, megéri! - 2013-11-15 20:28:00
A cékla remek táplálék a zimankós napokon, hiszen egész télen kapható, egészséges és változatosan elkészíthető.

Jeges teák a forró napokra
Jeges teák a forró napokra - 2013-07-26 00:01:00
Az előrejelzések szerint ismét perzselőn forró napokra számíthatunk, amikor is nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk: igyunk például jeges teát!

A legnyáribb receptek
A legnyáribb receptek - 2013-07-18 00:01:00
Ahogy beköszöntenek a forró napok, szervezetünk takarék üzemmódra kapcsol: kevésbé vagyunk éhesek, kisebb adagokra és könnyebb fogásokra vágyunk.

Nemcsak lekvárnak!
Nemcsak lekvárnak! - 2013-07-08 00:01:00
Él egy különös népcsoport Kína és Pakisztán határán a Hindukus-hegységben, a világtól elzártan, ők a hunzák. Legendásan sokáig élnek, és alig ismerik a betegségeket, például nem fordul elő közöttük rákos megbetegedés. Sokak szerint annak köszönhető mindez, hogy táplálkozásukban kiemelt szerepet kap a kajszibarack.

Hűsítő finomság: uborka
Hűsítő finomság: uborka - 2013-06-25 08:37:00
A legtöbbször savanyúságként fogyasztjuk, esetleg salátákban dúsítóként, nem igazán gondolunk rá önálló étel alapanyagként. Holott az uborka igenis megérdemli, hogy időnként ilyen minőségben is az asztalunkra kerüljön.

A növény, ami elvarázsol
A növény, ami elvarázsol - 2013-05-17 00:01:00
Sok helyen úgy vélték, hogy a május-június táján fehér virágba boruló bodzafa alatt nem tanácsos álomra hajtani a fejünket, mert elvarázsol minket. Bár nem fogunk békává vagy kit tudja mivé változni, ha elszunyókálunk a bodzafa alatt, vitathatatlan, hogy bizonyos értelemben valóban varázsereje van ennek a növénynek: az egészségünkre lehet mágikus hatással.

Reggel méreg, este gyógyszer?
Reggel méreg, este gyógyszer? - 2013-05-10 08:19:00
A hagyomány szerint a retket reggelire inkább kerüljük, vacsorára fogyasztva azonban kifejezetten áldásos hatással bír. Van, amiben a népi bölcsességnek sincs 100%-ig igaza...

A sonka ötven árnyalata
A sonka ötven árnyalata - 2013-03-28 10:08:00
Ha húsvét, akkor sonka könnyed, friss tavaszi hozzávalókkal társítva. Ehhez ragaszkodunk, még akkor is, ha az időjárás inkább a karácsonyi halászlét és töltött káposztát indokolná.

Mint a nyulak!
Mint a nyulak! - 2013-03-19 00:01:00
Ahogy az első tavaszi napsugarak elűzik a téli zimankót és sarjadni kezdenek a rügyek, a föld mélyén pedig csírázni kezdenek a magok, a testünkben is megindul valami: követelni kezdi az új energiákat, hogy a téli hónapokban megfáradt sejtjeink új erőre kaphassanak.

A világ kedvenc étele
A világ kedvenc étele - 2013-02-28 00:01:00
Bolognai, mexikói, négysajt, magyaros, Hawaii és persze a klasszikus Margherita – hosszan lehetne sorolni a különféle pizzafajtákat, hiszen az egyik legnépszerűbb és legváltozatosabb ételről van szó.

Kirakós a konyhában
Kirakós a konyhában - 2013-02-22 00:01:00
Rakott krumpli, rakott karfiol, rakott kel – mindenki gondolkodás nélkül sorolja a műfaj klasszikusait, ha rakott ételekről van szó, ám ha van egy tepsink és feltúrjuk a hűtőt, illetve a kamrát, pillanatok alatt hihetetlenül változatos és ízletes ételeket kreálhatunk azzal, hogy egymásra rétegezzük a kezünkbe akadó hozzávalókat és összesütjük őket.

Szószra fel!
Szószra fel! - 2013-01-16 09:10:00
A magyar konyhának kevésbé szerves részei a szószok, mint a francia, az angol vagy épp a mexikói konyhának.

Bakik a konyhában
Bakik a konyhában - 2013-01-09 00:01:00
Van, aki betű szerint követi a recepteket, mások kicsit alakítanak rajtuk és olyanok is akadnak, akik merészen kísérleteznek az ízek birodalmában. Időnként azonban megesik, hogy a véletlen ragadja magához a fakanalat.Véletlen szülte ételklasszisok

Egészségtelenek a tévés szakácsok menüi?
Egészségtelenek a tévés szakácsok menüi? - 2013-01-03 09:37:00
A Newcastle Egyetem kutatói szerint a prominens tévés szakácsok menüi sokkal egészségtelenebbek, mint a szupermarketekben kapható készételek.

Egy falatnyi mámor
Egy falatnyi mámor - 2012-11-28 00:01:00
A lehangoló téli napokon jól esik egy-egy édes falatkával kényeztetni magunkat. A muffinok egyes fajtáit mintha pont erre találták volna ki.

Botrányos csokoládét fejlesztett a Cadbury!
Botrányos csokoládét fejlesztett a Cadbury! - 2012-11-27 10:40:00
Szinte mindenki belefutott már abba a kellemetlenségbe, hogy nyáron elfelejtette hűvösre tenni a csokoládéját, esetleg óvatlanul zsebre vágta, és a korábban csinos tábla folyékony masszává olvadt, amit csak kiskanállal lehetett kitermelni a csomagolásból, vagy haladéktalanul a hűtőbe helyezve ismét szilárd halmazállapotúvá konvertálni.

Amit eddig nem tudtál a tésztákról – 2. rész
Amit eddig nem tudtál a tésztákról – 2. rész  - 2012-11-23 09:53:00
Előző cikkünkben megmutattuk, hogy miért jó a szervezetednek a tészta, és mutattunk egy alternatívát is az elkészítésére. Most a tésztával kapcsolatos trükkökkel folytatjuk.

Amit eddig nem tudtál a tésztákról – 1. rész
Amit eddig nem tudtál a tésztákról – 1. rész - 2012-11-19 10:35:00
A különböző tésztaféléknek számtalan előnye van: olcsó, laktató, és rengeteg módon el lehet készíteni, még kevéssé ihletett konyhaművészek esetében is.

Nem csak nyulaknak!
Nem csak nyulaknak! - 2012-10-15 00:01:00
Manapság egész évben ott vigyorognak a káposztafejek a hipermarketek polcain, mégis az ősz a valódi szezonja a káposztás ételeknek...

Levesre fel!
Levesre fel! - 2012-10-08 00:01:00
Nagyanyáink idejében elképzelhetetlen volt egy étkezés leves nélkül, mára azonban egyre többen kihagyják a hétköznapi menüből, és inkább a gyors, egyszerű és laktató egytálételekre fókuszálnak.

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak