Adatkezelési szabályzat és felhasználási feltételek

I. Általános rendelkezések

1. A szabályzat hatálya és módosítása

Jelen Felhasználási és adatkezelési szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) hatálya a www.donna.hu oldalhoz (továbbiakban: Weboldal) kapcsolódóan nyújtott szolgáltatásaira és adatkezelésekre terjed ki.

Ellenkező kikötés hiányában a Szabályzat hatálya nem terjed ki azon szolgáltatásokra és adatkezelésekre, melyek a Weboldalon hirdető, vagy azon más módon megjelenő harmadik személyek promócióihoz, nyereményjátékaihoz, szolgáltatásaihoz, egyéb kampányaihoz, az általuk közzétett tartalomhoz kapcsolódnak. Ellenkező kikötés hiányában a Szabályzat hatálya nem terjed ki olyan weboldalak, szolgáltatók szolgáltatásaira és adatkezeléseire, melyekre a jelen Weboldalon található hivatkozás vezet.

A Szabályzat módosításának jogát a Szolgáltató fenntartja. A Szolgáltató a módosított szabályzatot közzéteszi, a módosítások csak a közzétételt követően hatályosak.

2. A Szolgáltató, a Szolgáltató személye, a felhasználó

A cotcot.hu oldal tulajdonosa, fenntartója az Epicenter Market Limited (székhely: Tricot Suite, 4th floor, 50 Mark Lane, London, United Kingdom, EC3R 7QR; nyilvántartási szám: 08617061; info@epicentermarket.co.uk). ; továbbiakban: Szolgáltató). Az oldalon lévő és ahhoz kapcsolódó valamennyi szellemi alkotás (védjegyek, logók, programok, know-how-k, egyéb szellemi alkotások) jogosultja az Epicenter Market Limited.
A felhasználók adatait az Epicenter Market Limited kezeli.

Az oldal üzemeltetését az Epicenter Market Limited megbízása alapján az Epicenter Market Hungary Kft. (székhely: 1023 Budapest, Margit u. 25.; cégjegyzék szám: 01-09-178252; info@epicenter.hu), valamint a World Web Data Kft. (székhely: 6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy Zsilinszky utca 18-22.; cégjegyzékszám: 06-09-018060; továbbiakban: Üzemeltető) végzi. Az Üzemeltető gondoskodik az oldal karbantartásáról, a szolgáltatások nyújtásáról, a felhasználók panaszainak intézéséről. A felhasználók panaszaikkal, kérdéseikkel az Üzemeltetőhöz is fordulhatnak: info@wwdh.hu.
Az adatkezelések tekintetében az Üzemeltető adatfeldolgozónak minősül.

3. Irányadó jog

A Szolgáltató az Egyesült Királyságban bejegyzett gazdasági társaság, amely tevékenységét részben az angol, részben a magyar jogszabályok hatálya alatt végzi. Az adatkezelésre a magyar jogszabályok az irányadók.

4. Az oldal szolgáltatása

A Weboldal közösség építésére szolgál. Az oldal használatának célja, hogy a regisztrált felhasználók a többi regisztrált felhasználó között ismerősöket keressenek, velük a kapcsolatot felvegyék, ily módon kialakítsák saját ismerőseik körét.

II. Adatkezelés

1. Regisztráció, a kezelt adatok köre és megjelenésük az oldalon

A Weboldal lényege a közösségépítés, más felhasználókkal kapcsolat felvétele és fenntartása, így a Weboldal látogatása regisztrációhoz kötött. Regisztrálni, így a közösség tagjává válni csak természetes személyek jogosultak. Kiskorú nők az oldalon nem regisztrálhatnak, a kiskorú felhasználókat a szolgáltató automatikusan átirányítja az általa működtetett www.donnalightlight.hu oldalra, amely jellegét tekintve a www.donnalight.hu oldalhoz hasonló szolgáltatást nyújt a 18 év alatti korosztály számára. A már regisztrált kiskorú felhasználókat a szolgáltató e-mailben hívja fel a regisztráció áttételére vagy törlésére, egy hetes határidő tűzésével. Egy hét elteltével a szolgáltató a regisztrációt a tartalom megváltoztatása nélkül átteszi a www.donnalightlight.hu oldalra.

Az oldalon elsősorban nők regisztrálhatnak, férfiak az oldal tagjaivá a felhasználási feltételekben (III. pont) meghatározott módon válhatnak.

A regisztráció során a felhasználó kötelezően megadja e-mail címét és jelszavát, amelyek segítségével a belépéskor az azonosítás megtörténik.

A felhasználók adatlapján szereplő egyes adatok megadása kötelező bizonyos szolgáltatások igénybe vételéhez. Az adatok egy része a többi felhasználó részére látható, a többi adat tekintetében az érintett dönt arról, hogy az adatok a felhasználók mely köre számára látható. A választható nyilvánossági fokozatok a Weboldal beállításaitól függnek.

A kötelezően megadott adatok közül egyes adatokat a felhasználó a regisztrációt követően nem módosíthat, ezen adatok megváltoztatását e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, vagy az Üzemeltetőtől. Ezen túlmenően a felhasználó jogosult arra, hogy mind a megadott adatokat, mind azok nyilvánossági fokozatát megváltoztassa.

A Szolgáltató fenntartja magának a jogot arra, hogy az adatlap tartalmát megváltoztassa, egyes adatmezőket töröljön, vagy újabb adatmezőket hozzon létre, különösen, ha ezt a felhasználók igényei, szokásai szükségessé vagy indokolttá teszik. A változásokról, legkésőbb azok életbe lépését megelőzően egy héttel, a Szolgáltató a felhasználókat e-mailben tájékoztatja. A Szolgáltató nem változtatja meg a felhasználó által megadott adatokat.

A fentieken túl egyes szolgáltatásokhoz további adatkezelések kapcsolódhatnak. Ezen, önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések részleteiről a Szolgáltató minden esetben megfelelő tájékoztatást nyújt.

2. Az adatkezelés célja, jogalapja, és elvei

Az adatkezelés célja a Weboldalon történő közösségépítés, ismerősök gyűjtése, valamint a felhasználók azonosítása az alábbiak szerint:

A Szolgáltató valamennyi személyes adatot abból a célból kezel, hogy a Weboldal szolgáltatásait nyújtani, fejleszteni tudja. Így a személyes adatok kezelésének célja az érintettek azonosítása és a szolgáltatások nyújtása, valamint a Weboldal elemzése, fejlesztése. A Szolgáltató nem kezel olyan adatot, amelyek kezelése a célok eléréséhez nem szükséges.

Az adatkezelés jogalapja minden esetben az érintett hozzájárulása. Bizonyos esetekben, elsősorban az adatlapon kötelezően megadott adatok tekintetében, az adatkezelés az oldal szolgáltatásai igénybe vételének a feltétele.

Amennyiben a felhasználó elfelejti jelszavát, kérésre a Szolgáltató új jelszót generál, melyet elküld a regisztráció során megadott e-mail címre. Az így elküldött jelszót a felhasználó megváltoztathatja.

A Szolgáltató törekszik arra, hogy a személyes adatok kezelésének alábbi elvei maradéktalanul érvényesüljenek:

- személyes adat kezelésére csak meghatározott célból kerül sor;

- az adatkezelés minden szakaszában megfelel ezen célnak, ide értve a kezelt adatkört is;

- a személyes adatok felvétele és kezelése tisztességes és törvényes;

- az adatok pontosak, teljesek és időszerűek;

- ha az érintett azonosítása nem szükséges, az adatkezelés úgy módosul, hogy az érintettet az adat alapján azonosítani ne lehessen;

- az érintettek jogai megfelelően érvényesülnek.

3. Az adatkezelés helye, irányadó jog

A személyes adatok kezelése ténylegesen a Szolgáltató által megbízott adatfeldolgozók székhelyén, fióktelepén, telephelyén történik. Az adatkezeléssel kapcsolatos döntéseket a Szolgáltató hozza meg. Az adatkezelés helye Magyarország. Mindezek alapján a személyes adatok kezelésére a magyar jogszabályok, elsősorban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szabályai az irányadók. A Szolgáltató az adatkezelés során figyelembe veszi az Európai Parlament és a Tanács személyes adatok feldolgozása vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 95/46/EK irányelvének rendelkezéseit.

4. Technikai adatok kezelése

A Szolgáltató rendszere automatikusan rögzíti a felhasználó számítógépének IP-címét, a látogatás kezdő és befejező időpontját, illetve egyes esetekben – a felhasználó számítógépének beállításától függően – a böngésző és az operációs rendszer típusát. Az így rögzített adatok egyéb személyes adatokkal nem kapcsolhatók össze. Az adatok kezelése kizárólag statisztikai célokat szolgál, az adatokat a rendszer hat nap elteltével törli, kivéve, ha a Szolgáltató, mint adatkezelő a felhasználási feltételekben meghatározott esetekben az adatokat további célra nyilvántartja.

5. Hozzáférés a kezelt adatokhoz, adatfeldolgozó igénybe vétele

A kezelt adatokat a Szolgáltató – a 3. pontban meghatározottakon túl – csak az érintett kifejezett hozzájárulása, vagy törvény rendelkezése alapján teszi hozzáférhetővé harmadik személyek számára.

A Szolgáltató az irányadó jogszabályoknak megfelelően jogosult arra, hogy egyes technikai műveletek céljára adatfeldolgozót vegyen igénybe. Az adatfeldolgozó csak a Szolgáltató döntéseinek végrehajtására jogosult, a Szolgáltató utasításainak megfelelően. Az adatfeldolgozó igénybe vétele a Szolgáltató felelősségét nem érinti.

Az Üzemeltető a Szolgáltató adatfeldolgozójának minősül.

6. Az adatok Szolgáltató általi felhasználása

A Szolgáltató a felhasználó által megadott adatokat elsősorban a szolgáltatás nyújtása céljából használja fel. Az elsődleges szolgáltatás – ismerősök gyűjtése, közösségépítés – igénybe vétele során az adatkezelés automatizált, számítástechnikai rendszeren keresztül, emberi beavatkozás nélkül történik. Ebben az esetben a Szolgáltató az adatokhoz egyedileg nem fér hozzá.

Egyes szolgáltatások esetében, vagy a felhasználó egyedi kéréseinek, panaszainak vizsgálata során a Szolgáltató a felhasználó adatait a felhasználó által ismert és jóváhagyott módon felhasználja.

A 4. pont alapján rögzített technikai adatokat a Szolgáltató összesítve, statisztikai célokra felhasználja.

A III. fejezetben foglalt esetekben a Szolgáltató jogosult adatok felhasználására, különösen, ha a felhasználó jogellenes magatartást tanúsít.

A Szolgáltató jogosult arra, hogy a felhasználó regisztráció során megadott e-mail címére a szolgáltatással összefüggő hírlevelet küldjön.

7. Reklámozási célú adatkezelés

Figyelemmel arra, hogy a weboldal szolgáltatásai ingyenesek, a Szolgáltató az oldalt reklámozási tevékenység útján tartja fenn. Mindezek alapján a felhasználó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató a hírlevél, illetve az egyéb értesítő levél alján reklámot helyezzen el. A felhasználó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató a regisztráció során megadott e-mail címre csak reklámot tartalmazó levelet küldjön, ezt a felhasználó utólag megtilthatja.

Az adatlapon megadott adatokat a Szolgáltató felhasználhatja a letöltött oldalakon megjelenő hirdetési felületek személyre szabására, valamint a kilépéskor betöltendő oldal kiválasztására. Ezen műveletek automatikusan, emberi beavatkozás nélkül, számítástechnikai program által történnek.

8. Adatkezelés fizetős szolgáltatás igénybe vétele esetén

Amennyiben a felhasználó a Weboldalhoz kapcsolódóan fizetős szolgáltatást vesz igénybe, a fizetés módjától és a szolgáltatás jellegéből adódóan meg kell adnia a számlázáshoz, a vásárolt termék szállításához szükséges adatokat. Ezen adatokat a Szolgáltató kezelheti a vásárlás eredményes lebonyolítása, a termék vételárának beszedése, a számlázás és a kiszállítás céljából.

9. Adatkezelés más szolgáltatással való összekapcsolás esetén

Amennyiben a Szolgáltató a Weboldalt összekapcsolja más, általa fenntartott oldallal, az adatkezelések összekapcsolására csak az érintettek kifejezett hozzájárulása esetén kerülhet sor. Hozzájárulás hiányában az egyes adatkezelések a felhasználó adatai tekintetében nem kapcsolódhatnak össze, abban az esetben sem, ha a felhasználó mindkét adatkezelésben ugyanazon adatokkal szerepel.

10. Az érintettek jogai, a magánszféra védelme

A felhasználónak jogában áll, hogy adatait a helyesbítse, a tévesen szereplő, és általa nem helyesbíthető adatok helyesbítését a Szolgáltatótól kérje. A felhasználó joga, hogy egyes adatait, vagy teljes adatlapját törölje. A felhasználó tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről. A tájékoztatást a Szolgáltató az irányadó jogszabályokban előírt módon és határidőben adja meg. A tájékoztatás teljes körű, az adatkezelés minden részletére kiterjed.

11. Az adatkezelés időtartama, a regisztráció törlése

A Szolgáltató a megadott adatokat törli, ha:

- azok kezelése jogellenes, vagy jogszabály a törlést elrendeli;

- az érintett azt kéri;

- az adat hiányos vagy téves, és ez a felhasználásukat lehetetlenné teszi;

- az adatkezelés célja megszűnt;

- azt hatóság vagy bíróság elrendeli.

A felhasználó kérheti személyes adatai törlését. Az érintett erre irányuló kérése esetén az adatokat a Szolgáltató rendszere öt munkanapon belül törli. A regisztrációhoz kötelezően megadandó adatok törlése a regisztráció törlését eredményezi.

A személyes adatok törlése során az adatok felismerhetetlenné tételére kerül sor, oly módon, hogy az adat és az érintett közötti kapcsolat többé ne legyen helyreállítható.

Amennyiben a felhasználó és a Szolgáltató között polgári jogi jogviszony jön létre, az adatok kezelésére a polgári jog szabályai is irányadók. Ebben az esetben a személyes adatok polgári jogi igények érvényesítése érdekében kezelhetők. Amennyiben a felhasználó jogellenes cselekménye miatt hatósági vagy bírósági eljárás indul, ennek eredményes lezárása érdekében a Szolgáltató az adatokat kezelheti.

12. Felelősség más személyek adatainak kezeléséért

A felhasználók az oldal használata során – például fényképen, fórumon, üzenőfalon – más személyek adatait csak akkor hozhatják nyilvánosságra, tehetik mások számára hozzáférhetővé, ha ahhoz az érintett személy is hozzájárult. Az érintett hozzájárulása nem szükséges nyilvános közszereplése esetében, vagy az általa korábban korlátozás nélkül nyilvánosságra hozott adatok tekintetében.

Amennyiben bárki tudomást szerez arról, hogy az oldalon reá vonatkozó személyes adatot tettek hozzáférhetővé, ezt a Szolgáltató felé jelezheti. Amennyiben az érintettség igazolt, a Szolgáltató az adatokat törli.

Amennyiben az érintettség igazolt, az érintett kérheti, hogy a Szolgáltató az adatokat megfelelő módon későbbi eljárás lefolytatása céljából zárolja. Ebben az esetben az érintettnek az eljárás megindítását 60 napon belül igazolnia kell. Az adatokat, valamint azok hozzáférhetővé tételével összefüggő információkat a Szolgáltató az eljáró szerv rendelkezésére bocsátja, az adott szervre és eljárásra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

A Szolgáltató az érintettség igazolásának hiányában is jelezheti a felhasználónak, hogy az általa hozzáférhetővé tett adatok tekintetében hozzá kifogás érkezett.

13. Adatbiztonság

A Szolgáltató minden tőle elvárható, szükséges intézkedést megtesz az adatok biztonsága érdekében, gondoskodik azok megfelelő szintű védelméről különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A Szolgáltató nem tehető felelőssé azért a kárért, amely abból eredt, hogy a felhasználó adatai védelméről nem megfelelően gondoskodott, így bejelentkezési neve és jelszava könnyen megfejthető, vagy azt harmadik személyek tudomására hozta.

14. Adatvédelmi nyilvántartás

A Szolgáltató az adatkezelést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által vezetett nyilvántartásba bejelentette. A nyilvántartási azonosítót a Szolgáltató annak kézhezvételét követően jelen Szabályzatban feltünteti.

III. Felhasználási feltételek

1. A fiktív felhasználókra vonatkozó szabályok

Tekintettel arra, hogy az oldal célja valós személyekből álló közösség építése, a Szolgáltató törekszik arra, hogy a regisztrált tagok valós személyek legyenek. Amennyiben a regisztrált felhasználó nem valós természetes személy, a Szolgáltató a regisztrációt törölheti. Amennyiben alapos okkal feltehető, hogy a regisztrált felhasználó nem valós személy, a szolgáltató felszólíthatja arra, hogy személyazonosságát megfelelő módon igazolja. Amennyiben erre a felszólítástól számított egy héten belül nem kerül sor, a Szolgáltató a regisztrációt törölheti.

2. A Szolgáltatás igénybe vételével összefüggő korlátozások, a felhasználó felelőssége

A felhasználó az oldalt csak saját felelősségére használhatja. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a felhasználót az oldal használata során ért olyan károkért, kellemetlenségekért, amelyek abból adódtak, hogy a felhasználó az oldal használata során nem a kellő körültekintéssel járt el.

A felhasználó köteles az oldal használata során tisztességesen, mások jogainak és érdekeinek szem előtt tartásával eljárni. Az alábbi tilalmak a felhasználó valamennyi megnyilatkozási formájára vonatkoznak (például bejegyzés, fénykép, videó, más oldalra hivatkozás). A felhasználó köteles az alábbi korlátozásokat szem előtt tartani annak érdekében, hogy az oldal használatára vonatkozó szabályokat se szándékosan, se gondatlanságból ne sértse.

A felhasználó köteles az oldal használatának szabályait tiszteletben tartani. A Szolgáltató a tilalmat rendszeresen megszegő felhasználót kizárhatja, regisztrációját törölheti. Kizárás járhat különösen:

− ha kiskorú felhasználó a figyelmeztetést, vagy áttételt követően újabb regisztrációt kísérel meg,

− ha a felhasználó erotikus képet tölt fel,

− ha más személy adatait teszi közzé,

− ha férfi regisztrál nőnek adva ki magát,

− ha nő felhasználó férfit hív meg.

A kép törlése mellett kizárás járhat abban az esetben, ha a felhasználó profil képe (a képek elbírálása szubjektív vélemény alapján történik):

- nem a felhasználót ábrázolja,

- a felhasználó mellett másokat is ábrázol,

- erotikus kép,

- nem olyan arckép vagy egészalakos kép a felhasználóról, mely alkalmas a felhasználó egyértelmű beazonosátására,

- rajzolt, retusált vagy 1 évnél régebben készült kép a felhasználóról, melyből következően nem tekinthető reprezentatívnak a felhasználóra nézve.

A felhasználó köteles tiszteletben tartani a hatályos jogszabályokat, és a használat során köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely jogellenes, vagy amely más felhasználók érdekeit sérti. Ezen belül a felhasználó köteles különösen:

− Tiszteletben tartani mások magánszféráját, személyhez fűződő jogait és méltányolható érdekeit;

− Tartózkodni attól, hogy más személyekről jogosulatlanul információkat gyűjtsön, a megszerzett információkat jogosulatlanul felhasználja;

− Tartózkodni bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésétől;

− Tiszteletben tartani a szellemi alkotásokhoz fűződő jogokat, különösen a szerzői jogi védelem alá eső irodalmi, tudományos és művészeti alkotások, találmányok, formatervezési minták, használati minták, védjegyek és forgalmi árujelzők védelmére vonatkozó szabályokat;

− Tartózkodni minden obszcén, trágár, illetve egyéb olyan kifejezéstől, megnyilatkozástól, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen;

− Tartózkodni minden olyan megnyilatkozástól, amely alkalmas arra, hogy valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoportot, vagy valamely más szempont alapján egyértelműen meghatározható csoportot vagy annak tagjait csoporthoz tartozásuk miatt sértse, lealacsonyítsa, vagy ellenük gyűlöletre uszítson;

− Tartózkodni minden olyan megnyilatkozástól, amely más személyt – függetlenül annak felhasználói minőségétől – valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozása, neme, valamely más szempont alapján egyértelműen meghatározható csoporthoz tartozása miatt sért, lealacsonyít, ellene gyűlöletre uszít.

Valamennyi felhasználó köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely az oldal rendeltetésszerű használatát akadályozza. Ezen belül a felhasználó köteles különösen:

− Tartózkodni kéretlen levelek („spam”), vagy lánclevelek („hoax”) küldésétől;

− Tartózkodni körlevelek küldésétől, kivéve, ha a körlevelek az oldal rendeltetésszerű használatának velejárói;

− Tartózkodni minden olyan kommunikációtól, amely az oldal rendeltetésszerű használatában másokat akadályozhat, vagy zavarhat;

− Tartózkodni a nyilvános kommunikációban az oda nem illő, ismétlődő, egyéb okból zavaró megnyilatkozásoktól.

Valamennyi felhasználó köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely a Szolgáltató érdekeit sérti. Ezen belül a felhasználó köteles különösen:

− Tartózkodni az oldal működésének megzavarásától, akadályozásától;

− Tartózkodni olyan tevékenységektől, amely a szolgáltató üzleti titkainak, általa titokban tartott információknak a megszerzésére, felhasználására irányul;

− Tartózkodni minden olyan kommunikációtól, amely a szolgáltatásra vonatkozó, valótlan információt hordoz;

− Tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely az oldal informatikai biztonságát veszélyezteti;

− Tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely saját, vagy más személy termékének vagy szolgáltatásának a reklámozására irányul.

3. Eljárás a felhasználó jogsértő magatartása esetén

Amennyiben a fenti III.2. pontban foglaltakat megsérti, a Szolgáltató jogosult a felhasználó regisztrációjának felfüggesztésére, vagy törlésére. Amennyiben a jogsértés miatt eljárás indul, a Szolgáltató a regisztráció során tudomására jutott, felhasználóra vonatkozó adatokat az eljáró szerveknek az adott eljárásra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően átadhatja.

A Szolgáltató a regisztráció felfüggesztését, vagy törlését megelőzően felhívja a felhasználót a kifogásolt magatartás abbahagyására, vagy annak bizonyítására, hogy a magatartás nem ütközik a III.2. pontban foglaltakkal. Az értesítés mellőzhető, ha a késedelem el nem hárítható kárral, vagy nyilvánvaló jogsértéssel járna.

Akinek jogait vagy méltányolható érdekeit a felhasználó tevékenysége sérti – így különösen a személyhez fűződő jogaiban sérelmet szenvedett személy, a bűncselekmény, vagy szabálysértés sértettje, valamint a szellemi alkotásokhoz való jog jogosultja –, kérheti a Szolgáltatótól a kifogásolt tartalom eltávolítását, a felhasználóval szemben a szükséges intézkedések megtételét. A kérelmező jogosultságát köteles megfelelő módon igazolni. Amennyiben a jogosultság igazolt, a jogosult kérheti, hogy a szolgáltató a jogsértő tartalmat későbbi eljárás lefolytatása céljából zárolja. Ebben az esetben a jogosultnak az eljárás megindítását 60 napon belül igazolnia kell. A zárolt tartalmat, valamint az azzal összefüggő, szolgáltató által tárolt adatokat szolgáltató az eljáró szerv rendelkezésére bocsátja, az adott szervre és eljárásra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

4. Férfiak regisztrációja

Férfiak az oldal tagjaivá jelentkezés útján válhatnak. A jelentkezést követően a férfi felhasználó, mint „bejutásra váró férfi” az oldal korlátozott használatára jogosult, a többi felhasználót nem láthatja, az oldal közösségi jellegű szolgáltatásait nem veheti igénybe. A férfi felhasználók az előzőekben írtak szerint töltik ki az adatlapot, és határozzák meg az egyes adatok nyilvánossági fokozatát. A „bejutásra váró férfiak” listáját a felhasználók láthatják, a női felhasználók szavazhatnak a bejuttatni kívánt férfira. A tetszik szavazat értéke +1, a nem tetszik szavazat értéke -1. A szavazás eredményét a rendszer minden nap összesíti, és a legtöbb szavazatot kapó férfiak válhatnak az oldal teljes jogú tagjaivá oly módon, hogy az oldalon a férfiak és nők aránya legfeljebb 1:10 legyen.

Jelentkezni csak nagykorú férfiak jogosultak, kiskorú férfiak a www.donnalightlight.hu oldalon jelentkezhetnek. A bejutásra váró, illetve bejutott kiskorú férfiakat a szolgáltató e-mailben hívja fel a regisztráció áttételére vagy törlésére, egy hetes határidő tűzésével. Egy hét elteltével a szolgáltató a regisztrációt a tartalom megváltoztatása nélkül átteszi a www.donnalightlight.hu oldalra, a bejutásra váró, vagy bejutott férfiak közé, a felhasználó www.donnalight.hu oldalon meglévő tagságának megfelelően.

Az oldal női felhasználói a már bejutott férfiakra is adhatnak pozitív és negatív szavazatot. A férfiak kiesnek a közösségből, ha a szavazatainak összege nulla, vagy annál kisebb. A kiesett férfiak újra jelentkezhetnek. Amennyiben egy férfi felhasználóra több panasz érkezik a női felhasználóktól, a szolgáltató döntése alapján kikerülhet a kiesésre javasoltak listájára tíz napra. Ha ezen időtartam alatt a szavazatok alapján nem esik ki, egyéb szankció nélkül maradhat a közösség tagja.

5. A Weboldalon közölt cikkekről

A Weboldalon bármilyen feltöltést, hozzászólást csak regisztrált felhasználó tehet meg; a regisztrált tagok elfogadják és betartják az alábbi szabályzatot, illetve elfogadják, hogy azok be nem tartása esetén a Weboldal üzemeltetői, cikkszerkesztői jogosultsággal rendelkező felhasználói a feltöltött tartalmat, a hozzászólást, vagy a regisztrációt törölhetik.

6. A cikkszerkesztői jogosultságról

A Weboldalon egyes regisztrált felhasználói cikkszerkesztői jogosultsággal rendelkeznek. Cikkszerkesztői jogosultságot kapnak azon felhasználók akik a jelen szabályzat közzététele - 2010. november 16. – előtt a Weboldalon jogosultak voltak cikkeket közzétenni. A cikkszerkesztői jogosultság megszűnik, ha:

- A felhasználó regisztrációját törli;

- A felhasználó regisztrációja jelen szabályzat alapján törlésre kerül;

- A felhasználó cikkszerkesztői jogosultságáról lemond;

- A felhasználó több, mint harminc napig nem lép be az oldalra.

A cikket írók a felhasználási feltételekben írtakat tudomásul veszik. A Szolgáltató és az Üzemeltető a jogsértő tartalmat eltávolíthatja. A rendszeresen jogsértő tartalmat közzétevő felhasználó regisztrációját a Szolgáltató törölheti. Ebből a szempontból jogsértő a tartalom, ha annak eltávolítását a jogosult kéri, és a kérésnek a Szolgáltató helyt ad.

A felhasználók írt cikkek vonatkozásában a Szolgáltató csak a közzététel helyét - a tárhelyet - biztosítja. A közzétett cikkeket a Szolgáltató és az Üzemeltető nem ellenőrzi, azok írására, tartalmára, gyakoriságára, illusztrálására, egyéb jellemzőire nézve semmilyen ajánlást, megbízást nem ad. A felhasználók az így írt cikkeikért ellenszolgáltatásra nem tartanak igényt.

7. Szerzői jogok védelme

Az a jogosult, akinek a szerzői jogi törvény által védett szerzői művén, előadásán, hangfelvételén, műsorán, audiovizuális művén, adatbázisán fennálló jogát, továbbá a védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról szóló törvényben meghatározott, a védjegyoltalomból eredő kizárólagos jogát a Weboldal által tárhelyszolgáltatóként hozzáférhetővé tett információ – ide nem értve a hozzáférhetővé tett információ szabványosított címét – sérti, felhívhatja a Szolgáltatót vagy az Üzemeltetőt a jogát sértő tartalmú információ eltávolítására. A Szolgáltató igyekszik az ilyen kérdéseknek a lehető legrövidebb időn belül eleget tenni, a jogosulttal a jogsértés megszüntetésében, orvoslásában együttműködni.

IV. A Szolgáltató felelőssége

1. A szolgáltatás folyamatossága

A Szolgáltató vállalja, hogy minden tőle elvárható intézkedést megtesz a szolgáltatás zavartalansága és folyamatossága érdekében. Az előző pontokban meghatározott jogosítványait (felhasználási feltételek, szolgáltatások megváltoztatása, felhasználókkal szembeni intézkedések, stb.) elsősorban ezen célok érdekében gyakorolja, valamint azért, hogy a szolgáltatást a felhasználók igényeinek megfelelően alakítsa.

2. A Szolgáltató felelőssége, szavatosság kizárása

A Szolgáltató minden szükséges intézkedést megtesz a felhasználók adatainak biztonsága érdekében.

A Szolgáltató a felhasználó regisztrációjának felfüggesztéséről vagy törléséről, függetlenül annak okától, minden esetben tájékoztatja a felhasználót, és törekszik a felhasználókkal való együttműködésre, a viták békés úton történő rendezésére.

A Szolgáltatás ingyenességéből adódóan a szolgáltató nem szavatolja a szolgáltatás szünetmentességét, nem tehető felelőssé továbbá a szolgáltatás felfüggesztéséért vagy megszüntetéséért. A Szolgáltató az oldal működése során előálló esetleges zavarok, működési problémák elhárítására törekszik, azokért azonban felelőssé nem tehető. A Szolgáltató a felhasználók magatartásáért felelősséget nem vállal.

A felhasználók által közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján közvetítő szolgáltatónak minősül.

V. Jogérvényesítés

1. A Szolgáltató eljárása

A felhasználók panaszaikkal, kifogásaikkal fordulhatnak közvetlenül a Szolgáltatóhoz, aki minden tőle telhetőt megtesz az esetleges jogsértések megszüntetése és orvoslása érdekében. A Szolgáltató álláspontjáról, megtett intézkedéseiről a felhasználót tájékoztatja.

2. A jogérvényesítés módja

A felhasználó az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján jogait az alábbi módokon érvényesítheti:

- Panaszával fordulhat közvetlenül a Szolgáltatóhoz, aki a panaszt kivizsgálja;

- Tiltakozhat az adatok kezelése ellen, mely esetben a Szolgáltató 15 napon belül megvizsgálja a tiltakozást és döntést hoz;

- Fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu);

- Bírósági úton érvényesítheti igényét.

A személyes adatok védelmének körén kívül eső panaszaival a felhasználó fordulhat a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatósághoz, továbbá igénye érvényesítése érdekében keresetet terjeszthet elő a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz.