Méteres kalács

2009. 06. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverünk, közben hozzáadunk kanalanként 1 dl étolajat és 1 dl langyos vizet, majd 25 dkg lisztet, 1 sütőport és 4 tojás kemény habját. A masszát 2 részre osztjuk 2 őzgerinc sütőbe. Az egyik felét sárgán hagyjuk, a másik felébe 2 evőkanál kakaót, 1 evőkanál étolajat, 1 evőkanál langyos vizet keverünk.

Krém: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 kanál rum, ezt habosra keverjük. 4 dl tejbe 1 csomag puncspudingot felfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel.

 

 

Ha megsült és kihűlt a tészta, 1 cm-es darabokra szeleteljük, és a következőképpen rakjuk össze: Sárga tészta, krém, barna tészta, krém és így tovább, amíg el nem fogy.

A tetejére csokoládémázat készítünk: 2 db 10 dkg-os tortabevonó, 3 evőkanál víz, 1 evőkanál olaj. Vízgőz fölött felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.   Ferdén szeleteljük. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Heim Zoltán Jánosnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top