10 napos lángos házi fokhagyma krémmel

2009. 11. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lángos: 1 kg liszt, 1 db nagy tejföl, 1 ek. só, 2 ek. olaj, 1 tojás, 5 dkg élesztő futtatva, 5 db főtt tört burgonya, egy kis tej az összedolgozáshoz.

Az egészet egyneművé gyúrjuk. Fedeles műanyag edénybe tesszük (vigyázva mert kelni fog) és hűtőbe tesszük. Sütés előtt olajos kézzel csípünk belőle és formázva sütjük.

Fokhagyma krém: 3 fej fokhagyma reszelve, 1 ek. olaj, 1 cseppnyi ecet, 1 kk. liszt, 1 kevés tej vagy tejföl

A fokhagymát az olajban megpároljuk, rátesszük az ecetet, a lisztet, a tejet (tejfölt) és az egészet felfőzzük.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Takácsné Makrai Csillának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top