Túrós-mákos koszorú

2009. 11. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: - 6 db tojás - 20 dkg porcukor - 20 dkg liszt - 1 cs. sütőpor - 25 dkg túró - 15 dkg darált mák - 1.5 dl olaj - 0.05 dl tej (éppen csak egy pici) - 2 evőkanál rum, vagy rumaroma ill. vanília aroma (tetszés szerint) - a forma kikenéséhez  ráma.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a túrót, a rumot, a pici tejet és az olajat. Ebbe dolgozzuk bele a sütőporral és a darált mákkal vegyített lisztet. A végén pedig lazán beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.

Az elkészült tésztát beleöntjük, egy kivajazott és lisztezett kuglófformába és előmelegített sütőben mérsékelt hőfokon kb. 45-50 percig sütjük (tűpróbáig). Mivel vastag a tészta nehezen sül át, ezért több időt vesz igénybe. Ha elkészült vaníliás porcukorral szórjuk meg, vagy csokimázat is készíthetünk rá. A tésztába szórhatunk meggyet vagy mazsolát is, és kuglófforma helyett használhatunk őzgerincet is.

Köszönjük szépen Árokszállási Tímeának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top