Meggyes-Tejszínes szelet

2009. 03. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál kakaó. A töltelékhez: kristálycukor, 2 üveg 7 dl-es meggybefőtt, 15 dkg étkezési keményítő, 25 dkg vaj, 5 dl hab tejszín, 2 csomag habfixáló. A díszítéshez: csokoládéforgács.   A tojássárgákat habosra keverjük 3 evőkanál cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd a tojássárgájás masszához keverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaót. A tésztát egy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 12-15 percig sütjük. A befőtt levét leszűrjük, hozzáadunk egy liter vizet, és ízesítjük. A léből egy keveset leöntünk és félretesszük. A többit összekeverjük a keményítővel, és sűrűre főzzük. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe még forrón belekeverjük a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a vajjal. A piskótát meglocsoljuk a félretett befőttlével, és előbb meggyes, majd vajas krémmel megkenjük. A tejszínt habfixálóval habbá verjük,és a sütemény tetejére kenjük. Csokoládé forgáccsal díszítjük.

Köszönjük szépen Szabó Magdolnának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top