Színek csodája - a fekete

2008. 12. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A fekete egy rejtélyes szín, amit gyakran a félelemmel és az ismeretlennel kötnek össze. Gyakran tulajdonítanak neki negatív jelentést, például: feketelista, feketehumor. Erőt és tekintélyt sugároz; formális, elegáns és tekintélyes szín. A címertanban a fekete a bánat és a szomorúság szimbóluma.

Egy fekete ruhában vékonyabbnak tűnhetsz. Narancssárga vagy piros – vagy egyéb más erős – színekkel összehozva a fekete egy nagyon agresszív színsémát ad.

Aki ezt a színt viseli nemesnek, elegánsnak hat.

Ha a fekete a kedvenc színed, akkor döntéshozó helyzetben a kézzelfogható érveket veszed számításba, nem hagyod magad spontán megérzésektől vezetni. A fekete szín erősíti a befelé fordulást, mindemellett a belső kreatív erő felszabadításában és megtalálásában is segít. A japán kultúrában a fekete a nemesség, a kor, a tapasztalat szimbóluma, szemben a fehérrel, ami a jobbágyság, a  naivitás és a fiatalság jele, s a fehér a gyász színe is.

Fekete a divatban

A divat világát, a tervezőket inspirálja a fekete, időről időre felbukkan, mindig más formában…

A fekete hajszín – a férfiak szemében – a buja kéjvágy jele lehet, szexuális izgalmakkal teli, mélyebb intimitású nőt takar.

A fekete szexis, erős, stílust ad – ám amennyire ezt teszi, annyira el is tudja rontani a külsőt. A telt nőket karcsúsítja, a kövér nőknek viszont kifejezetten rosszul áll – miközben a vékony lányokat nőiesíti. A világos bőrű arcot erősen sápasztja.

Vigyázat! A fekete nem mindenkinek áll jól!

Mindenképp érdemes a ruha anyagára odafigyelni, mert nyilvánvalóan az adja meg igazán a slankítás, vagy teltség optikai fontosságát. A telt lányok kerüljék a vastagabb pamut anyagokat, inkább vékony, „V” nyakú felsőket és testhez kevésbé tapadó nadrágot viseljenek. Érdemes feldobni a tiszta fekete öltözéket egy-egy színes övvel, kendővel, ékszerrel, idén sárgával, kékkel, rózsaszínnel, arannyal, ezüsttel, neonszínekkel.

Kapcsolódó anyagok:

$$2206$$

$$2240$$

$$2311$$

$$2301$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top