hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Csillagjegy tények és tévhitek – Mit hihetünk el a horoszkópnak?

 

 

A csillagjegyek általános jellemzéseiben sokszor olyan tulajdonságokat is felfedezhetünk, melyeket mintha nagyító alá tettek volna. Igaznak, ugyan lehet hogy igazak, azonban mindemellett eltörpülnek azok a lényeges dolgok, melyek valójában bemutatják egy jegy szülöttének személyiségét. Megvizsgáljuk most ebből a szempontból a horoszkópokat, hogy rájöjjünk, mi az, amit elhihetünk és mi az, amit nem!

 

Kos


Pro: hirtelenek, forró fejűek, könnyen lesznek dühösek, türelmetlenek és tehetetlenek: talán ezek az ok a tulajdonságok, melyekkel leginkább jellemezni szokták a Kos jegy szülötteit. Mindezek mellé természetesen társul, hogy bélyegként homlokukra ragasztják a meggondolatlanság címkéjét is és a kialakult képen már a kalandvágy és a rettenthetetlenség jelzői sem segítenek.

Kontra: a fenti állításokat természetesen nem lehet teljes egészében kitörölni a jellemrajzukból, azonban mindez mellé érdemes kihangsúlyozni azt is, hogy a kialakult tulajdonságok kezelésére kellő bölcsességgel is rendelkeznek. Éppúgy képes szelíd galambként, mint megbokrosodott vadállatként viselkedni, mindez szituáció és személyfüggő. Tény, hogy ereje és kitartása magas fokú, így minden élethelyzetben feltalálja magát.

 

Bika


Pro: a Bikákról kialakult „lassú víz, partot mos” kép nem minden esetben állja meg a helyét. Makacs személyiségjegyeik jóval kisebb mértékben dominálnak, mint amennyire elterjedt róluk. Természetesen szeretik magukat körbevenni a luxussal és vonzza őket az átlag feletti életszínvonal elérése, azonban az koránt sem igaz, hogy ne látnák meg az apróbb örömforrásokat is az életben és mindig nagyobb szeletet szeretnének vágni az élet tortájából.

Kontra: a Bikák képesek értékelni az élet ajándékait, de érzelmeik és lelki világuk éppolyan domináns, mint az anyagi javakhoz való ragaszkodásuk. Alkalmazkodóképességük rugalmasan szövi át kapcsolataikat, ösztönösen érzik az igazságot. Ha megtanulnak bízni az életben és józanul tudnak ítélni, életük többnyire nehézségektől mentes lehet.

 

Ikrek


Pro: a legtöbbet hangoztatott dolog az iker jegyben szülöttekkel kapcsolatban, hogy rendkívül ellentmondásos emberek, akik a jegyhez méltón kettősséget hordoznak magukban. Beszédesek, közlékenyek és jól meg tudják győzni igazukról az embereket. Sokszor felesleges információk halmazát gyűjtik magukba és feleslegesen kérdeznek. Hangulatingadozásra hajlamosak.

Kontra: aktív érdeklődők, szeretik az információcserén alapuló társalgásokat. Kettőségükről kialakult vélemény talán annak köszönhető, hogy mindig az érem mindkét oldalát szeretik látni. Nem igaz egyöntetűen rájuk, hogy mindegyik Ikrek szeret a társaság középpontjában lenni, vagy hogy jó meggyőzőképességgel rendelkezik, ezeket a dolgokat sok horoszkóp jelentősen eltúlozza.

 

Rák


Pro: a légynek sem tudnak ártani, borzalmasan szenzitív, hiszékeny emberek, másokért élnek és feladják saját magukat – tartják róluk azok az elemzések, melyek csak a felszínt kapirgálják.

Kontra: a rendkívüli érzékenységség és puhányság, amivel leggyakrabban illetik őket, csak részben igaz. Valójában igen kemény páncéllal vonják be magukat és ha kell apró dolgok is felháborítják a jegy szülötteit. Haragjukat le tudják tenni, ám ha mély sérelem éri őket, akkor tartogatják, de csakis addig, míg egyszer ki nem bukik belőlük, márpedig ez be szokott következni. Ilyenkor egy súlytól megszabadulva állnak tovább. Határozottak és ha kell kemények, főleg ha a kellő önbizalommal rendelkeznek, melynek gyakran hiányában vannak.

 

Oroszlán


Pro: királyhoz méltó előkelőség mellett élik az életet, hatalmas önbizalmukat pimaszul a nagyközönség elé tárják, mindemellett pedig saját maguktól elájulva, szépségüket és lehengerlő stílusukat közhírré téve felsőbbrendűséget sugallnak.

Kontra: a fenti dolgokban van igazság, azonban csak szemernyi. Magabiztosságukat gyakran félre értelmezik, mélyen belsőjükben pedig érzékenységet, higgadtságot és szerénységet is hordoznak. Tettrekészek és nagyon tudnak harcolni, ám bennük van az is, hogy bújós kiscicaként néha visszahúzódjanak.

 

Szűz


Pro: gyakran kihangsúlyozzák, hogy a Szüzek mennyire precízek, pontosak és rendezettek és a részletek bűvöletében élnek, már-már eltúlzottan. Szőrszálhasogató és a mindenkit és mindent tisztelő jelzőket is kapnak, azonban ez náluk is csak a felszín.

Kontra: feladatait mindig maximálisan ellátja, magas színvonalon tudja élni az életet. A kemény külső sokakat visszatart attól, hogy valódi lényét megismerje és felfedje, hogy valójában igen érzéki és érzékeny személlyel áll szemben. Szereti az életet, szeret szórakozni és társaságban lenni, mindig a teljes életre törekszik. Sokan ezt értelmezik félre és ragasztják rá a „megközelíthetetlen és pedáns jéghegy” titulust. Bár életét tényleg átszövi a „rend a lelke mindennek” mondás, azonban a horoszkópok erős túlzással hangsúlyozzák.

 

Mérleg


Pro: úgy tartják, hogy a jegy szülöttei borzalmasan sokat gondolkodnak, mérlegelnek és életüket mindig az egyenlőség elve vezérli.

Kontra: a dolog sokkal árnyaltabb, mint ahogy azt beállítják az általános jellemzésekben. Bár tényleg szeretik egyenlőnek látni a dolgokat, azért előtérbe kerül sokszor saját előbbre jutásuk. Mindig két oldalról szemlélik a dolgokat, de mérlegelésük minden esetben attól függ milyen aspektusból vizsgálják meg az adott szituációt, eseményt.

 

Skorpió


Pro: sokszor kellemetlen, csipkelődő és rosszindulatú embernek ítélik a Skorpiókat, akik szeretik a szeximádatukkal és a jóízlés határainak átlépésével megbotránkoztatni a környezetüket.

Kontra: valójában igen visszafogott és őszinte emberek, akik intenzív belső életet élnek. Közvetlenek és mindig arra törekszenek, hogy egy adott szituációból mindenki a legjobban jöjjön ki, mindenkinek jó legyen. A tabu témák feszegetésével sem a határok kitolására törekszik, mindinkább az érdeklődésének egy intenzívebb kinyilatkoztatásával állunk szemben. A finomkodáshoz és a forró kása kerülgetéséhez túl őszinték. A Skorpió nagyon jó társ és nagyon jó barát, viszont ennek kibontakozásához magas fokú bizalomra van szükség. Bizonyítási vágya magas, de ezzel csak igen nagy érzékenységét palástolja.

 

Nyilas


Pro: vaktában lövöldöző, goromba és felületes, energiáját kalandokba fekteti, mindennek csak a jó oldalát szemléli – hangoznak el róla a már-már unásig ismételt tulajdonságok. Valóban ilyen lenne?

Kontra: abban van némi igazság, hogy igen ellenszenvesen is tudnak viselkedni, de mindez mögött mélyen érző és finom lélek lakozik, aki csak magát védi viselkedésével. Örök optimisták, bár velük is megesik, hogy letargikus és melankólikus állapotba kerülnek, azonban innen bármikor képes felállni és új erővel elvégezni a feladataikat.

 

Bak


Pro: állítólag egyáltalán nincsenek spontán dolgai, gyakran unalmas és egyhangú. Fontos hogy összetartsa és kézben tartsa a dolgait, ellenkező esetben szétesik. Szorgalmas és praktikus, akkor érzi magát a legjobban, ha minden az ő elképzeléseinek megfelelően alakul.

Kontra: a fizikai világban hisznek igazán, a nem kézzel fogható dolgok kétségeket ébresztenek bennük. Mindig előbbre szeretnék vinni a dolgokat, így sokat terveznek, azonban ettől függetlenül spontaneitással is rendelkeznek. Szenvedélyesek és kalandvágyók, ha elegendő hittel rendelkeznek, sikereket érhetnek el.

 

Vízöntő


Pro: az a tévhit járja róluk, hogy távolságtartásuk különcséggel is párosul, hidegek és robot módjára teszik a dolgukat. Szenvedélyességgel nem igen áldotta meg őket a sors, sokszor szívtelenül hidegek tudnak lenni.

Kontra: bár személyiségük meglehetősen sajátos, rendkívül érzékeny lélekkel rendelkeznek, akik a közvetlen környezetükre mindig figyelnek. Törődésük őszinte és tiszta, időnként azért vesznek fel rezzenéstelen pókerarcot és a nemtörődömség látszatát, hogy valós érzéseiket elrejtsék. Folyamatosan attól tartanak, hogy ha ebből az állapotból kimozdulnak, lehull róluk a lepel és nem tudnak majd helyre állni.

 

Halak


Pro: örök álmodozónak tartják őket, ösztönös lények, akik az ésszerű gondolkodás híján állnak. Könnyen befolyásolható, naiv személyiségek, sokszor rájuk ragasztják a megbízhatatlan jelzőt is.

Kontra: a fenti állítások alaptalanok, hiszen igen intelligens emberekkel állunk szemben, akik nagyon is meggondolják amit tesznek és mondanak. Rendkívül nyitottak, döntéseik előtt minden szemszögből megvizsgálják a helyzetet. Folyamatosan ötletelnek, mellyel ugyan sokszor ellenszenvet váltanak ki, mégis érdemes erre a spontán dologra odafigyelni náluk, hiszen általában nem tévednek.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak