Évszakok és típusok -4. rész

2010. 01. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tavasz típus – világos, meleg, pasztellszínek Megjelenésében a finom, meleg színek uralkodnak. A bőröd többnyire világos, halvány barackvirágszínű az alaptónusa van. Hajad melegszőke, a lenszőkétől az aranysárgán át a mézszőkéig, vagy világosbarna, aranybarna. Szemed kékeszöld, zöld vagy aranybarna (borostánybarna) , barnászöld vagy borostyánzöld.

Színeid, mint a tavaszi mező: mélyzöld, fűzöld, almazöld vagy kiwizöld, a napsárga, narancs, a bézs és ekrü, törtfehér, vagy pezsgőszín, a világosarany, a korall (narancsospiros) vagy lazac színei, illetve barack, a nyiladozó virágok friss színei. Ilyenek a tavasz típus színei. Ha rád ez jellemző  többnyire:

- Könnyen lepirulok. - Szemed kékeszöld, zöld, vagy aranybarna (borostánybarna), barnászöld, vagy borostyánzöld. - Gyerekként világosszőke voltam. - Hajamnak meleg, aranyló fénye van. – Hajam len-, méz- vagy aranyszőke. – Hajam barna ugyan, de van egy kis aranyló, meleg, vöröses csillogása. – Szeplős vagyok. – Az arcbőröm barackvirágszínű. – A pasztellszínekhez vonzódom.

Sminktanácsok:

- Alapozója a halvány barackszín.

- A szemeket nem szabad túl erősen hangsúlyozni, elegendő egy aranybarna, vagy pasztellzöld szemhéjárnyékolás, ünnepi alkalmakra aranyszínű szemhéjpúder.

- Ajkára a narancs és a barack árnyalatai illenek leginkább.

- Pirosítója: világosbarna, narancs- és őszibarackszínű teheti még tökéletesebbé.

- EL A KEZEKKEL az erős színektől! A kevesebb több. A kékes árnyalatok a tavasz hölgyeket túl hidegnek, szigorúnak és ezáltal idősebbnek láttatják a koruknál

A cikket írta: Müller Beáta sminkmester

Kapcsolódó anyagok:

$$4531$$

$$4581$$

$$4753$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top