Nagy őszi sminktrend

2009. 09. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az arany csillogása

Az arany, eddig csupán alkalmi sminkként állta meg a helyét, idén azonban a hétköznapra is felteheted, ha épp úgy tartja kedved. Ez a szín különleges csillogást ad szemeidnek, melyet a hatás kedvéért kiemelhetsz egy sötét barnával, vagy feketével. Szemeid kihangsúlyozása érdekében húzd ki őket fekete szemceruzával, vagy tussal. Arcodra tégy barnás, vagy bronzos pirosítót, melyet csak a járomcsontra vigyél fel. Pilláidra, pedig fekete szempillaspirált használj. Figyelj arra, hogy a szádat ne hangsúlyozd ki erős rúzsokkal, ha már a szemed olyan karakteres lett.

A lila sejtelmessége

A lila ezúttal nem csupán a ruhákban, de a smink palettáiban is megjelenik. A halványlilától, a burgundin át, a mély lilán keresztül idén bármelyik árnyalat megengedett most a szemünkön. A szebb végeredmény érdekében használjatok világos színeket a szemzúg belsejébe, és kifelé haladva sötétedjen a szín, mellyel kiemelheted tekintetedet. Ebben az esetben is csak fekete spirált használj, és a lila, vagy fekete szemceruza most sem maradhat ki. Arcodra világosabb, terrakotta színű pirosítót használj, mely csodásan kiemeli arccsontodat. Ennél a sminknél elég egy halvány szájfény.

A fekete bujasága

A fekete önmagában is erős, karakteres szín, így légy óvatos, ha ezt a sminket választod. A füstös, satíros szem varázslatos látványt nyújt majd egy mozis délutánon, vagy egy randin, hisz minden alkalomra nagyon mutatós. Alapnak használj szürkét, majd erre tégy fekete szemhéjpúdert, vigyázva, hogy az arcodra ne kerüljön, mert könnyen elkenődhet. Akár egy fültisztítóval is elsatírozhatod a fekete púdert a szemeden, csak figyelj, hogy mindig belülről kifele, alulról fölfele haladj. Ezt követően ismét használhatod kedvenc fekete szemceruzád, és spirálod. A cicás tekintet érdekébe csak a felső szempilláidat fesd ki.

A királykék hideg érintése

A kék, neves sminkmesterek szerint minden szemszínnek jól áll. A nyár nagy kedvence a babakék ősszel teljesen eltűnik, szerepét átveszi a királykék, mely csodás sminket kölcsönöz majd arcodnak. Első lépésként a szemhéjadat satírozd be egy hideg árnyalattal, mondjuk a fehérrel. Az alapszínt vidd fel teljesen a felső szemhéjadra, ne hagyd ki a belső szemzugod sem, így válik tekinteted igazán jegessé. Ezután a királykék szemhéjpúdert vidd fel macskásan, majd színben egyező szemceruzával húzd körbe tekinteted, végezetül jöhet a fekete, bátrabbaknak a kék szempillaspirál. Arcodra sötétebb pirosítót használj és végezetül egy rózsaszín árnyalatú rúzst. Jó szépítkezést lányok!

 

 

Ha érdekel még több divattanács, nézd meg a divat.hu oldalunkat is!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top