Vékony derék, kis mell

2009. 04. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kata alacsony lány, erős csípővel, és combokkal, amely első ránézésre azért nem tűnik fel, mert válla is széles, dereka viszont nagyon vékony. Szép nőies alakja lehetne, de hiányzik hozzá a nagyobb mell. A széles váll és a kis cici mindig fiúsabbá teszi a kinézetet, persze csak akkor, ha nem megfelelő ruhadarabokat viselünk.  Katát erős stílusjegyekkel kell felruháznom, határozott egyénisége bírja az extrémebb dolgokat. Katához különleges recept kell, nagyon összetett csaj. Ahhoz, hogy megjelenése ne mondjon ellent belső világának minden alapanyagot aprólékosan átgondolok. Először is tudom, hogy nagyobbítanom kell a melleket, megmutatnom a vékony derekat, nyújtanom a lábakat, megfigyeltem, az alsó lábszár nyugodtan kivillanhat. Na és ezután jöhetnek a fűszerek: humor és titokzatosság, erő és kreativitás. A végére egy csepp romantikát tartogatok meglepetésként. Minden esetben nőies megoldásokat fogok alkalmazni, úgy, hogy közben ne tereljem el a figyelmet Kata gyönyörű arcáról, no de ebben Laci és barátnőm is segíteni fog.

Előtte: Erősíti és összenyomja Katát a vastag, szűk farmer. Nem is látunk belőle semmit, csak viszonylag rövid, erős lábakat, vastagabb combokat. Az alsó lábszárát lapos, széles csizmába rejtette, a nadrág és a csizma találkozása elvágja a lábat.  Nyakig zárt felsőrész, amely semmilyen formát nem enged még beleképzelni sem a megjelenésbe, amely inkább férfias, kemény, nem lágy és nőies, amilyennek szeretnénk. Ez az öltözködés akkor válik be, ha nem szeretnénk hogy az emberek tanácsokat kérjenek tőlünk, inkább elszigetelődnénk, magunkba fordulnánk, hagyjanak minket békén.

Balra: Katát egymáshoz közel álló halvány árnyalatokkal ruháztam fel, amelyek lágyítanak, mégis vidámak, fényesek, feltűnőek, és együtt nyújtják az alakot. A felsőrész fényes mintái az arcnak kölcsönöznek még több ragyogást, odavonják a tekintetet.

Középen: Az egzotikus fűszer ebben az esetben egy keleties hatású, elegáns összeállítás. A tunikás megoldások jó szolgálatot tesznek, ha el kell rejteni a picit szélesebb csípőt és combokat. A derékon megkötött felsőtől még vékonyabbnak látszik ez a rész.

Egy érdekes trükk: ha a nadrágba élet vasalunk,- persze csak az erre alkalmas, bővebb, vagy egyenes szárúaknál javaslom- akkor máris  extra függőleges vonalakat kaptunk, amely, mint tudjuk nyújt és vékonyít.

Jobbra: Mindig arra törekszem, hogy egy összeállításban legyen  valami plusz ötlet, amely alanyomat jellemzi, anélkül, hogy erőltetetten másnak akarnám láttatni. Van, akinek ez természetes és magától is megy, de ha nem, akkor nyugodtan elleshetjük a fortélyokat a magazinok divatoldalairól, vagy a sztárok öltözködéséből. Legyen szemünk arra, hogy kiszűrjük belőle, ami nem állna jól nekünk, ami tetszik, azzal pedig nyugodtan kísérletezgessünk Lehet például mintás blúzon akár egy mídert is viselni, ettől kétségkívül egyedi hangulatot kap az elegáns megjelenés. Miért látszik Kata magasabbnak és vékonyabbnak? A míder kiemeli vékony derekát, a mell fölötti kerek vonal nagyobbítja a cicit. A térd alá érő szűk szoknya, a míder, a harisnya és a cipő függőleges vonalat képeznek egymással.

A ceruza szoknyával óvatosan kell bánni, mert az igazság az, hogy kövérít. A széles csípőt még kerekebbé teszi. Azért mertem ebben az esetben bevállalni, mert Kata nem tipikusan körte alakú lány, széles vállai ellensúlyozzák alsó részének szélességét, ráadásul a vállak itt hangsúlyt is kaptak.

Balra: Na most akkor kérem szépen, a hosszú szoknya összenyomja az alacsony lányokat, vagy nem? Őszintén szólva, nem tudok egyértelmű választ adni erre a kérdésre. Nem mondhatom azt, hogy a kisebb termetű nők sohasem viselhetnek hosszú szoknyát, miért is fosztanám meg őket e ruhadarabtól? Nézzük meg az arányokat, nem mindegy, hogy milyen az az alj, mennyire bő, milyen a vonala… Fontos azonban a test harmadolása. A hosszabb szoknyákat legtöbbször rövid felsőkkel érdemes felvenni, a rövid szoknyák sokszor jobban mutatnak hosszabb blézerekkel, kardigánokkal. Még egy jó tanács hosszú szoknyákkal kapcsolatban: mindig lapos cipővel, papuccsal, tornacipővel, csizmával hordjuk, kivéve az estélyi ruhákat, persze. 

A kötött ruha nem egyszerű műfaj! Hát, hogy is mondjam, csak elvétve találni olyat, amelyik nem mutatja úgy kb duplájának az alakot. S ha ehhez még hozzávesszük, hogy a jó minőségű, gyapjú kötött ruha egyik legbiztosabb ismertetőjele, hogy szúr, és meleg. Na, hát amennyiben nem szeretnénk kövéren, vakarózva megjelenni valahol, ahol néhány perc múlva homlokunkról izzadságcseppek futnak alá annak bizonyítékaként, hogy nem érezzük túlságosan kellemesen magunkat, talán hagyjuk a kötött ruhát.

Középen: Akkor miért  választottam mégis Katának egyet?  Azért, mert ez egyáltalán nem kövérít. És szépen alá is bélelték. Bevallom, egyszerűen nem bírtam ellenállni a színének, a formájának. Mély és titokzatos ez a zöld, méregkeverő árnyalat.( Hmm.. Étkezésterápia? Na jó, akkor nem méregkeverő, hanem a biosaláta egészséges zöldje.) És a forma. Takarja a szélesebb csípőt, de megmutatja a vékony derekat,  felül szűk, de nem feszül majd lefelé A vonalban bővül.  Bonusz ajándékként még apró húzások nagyobbítják a melleket, valamint a magasabbra helyezett derékrész a lábakat is hosszabbnak mutatja. Az ujj extra játéka, hogy lefelé bővül, amely csuklónál összehúzott.

Jobbra: Szinte ugyanazok a vonalak, formák, mint Kata saját öltözékénél, mégis mennyire más a hatás! Magasan záródó blézer, a vékony nyakat körülölelő fodrocskák királynővé teszik viselőjét. A határozott gombolás középen, hosszában elvágja az alakot, amely határozottan vékonyít és magasabbnak mutat, nem is beszélve a monokróm fehér színről. Ez az a bizonyos csipetnyi romantika, amely nem cicababás fodrocskákat jelent.

Balra és középen: Ha választanom kellene egy Kata-ruhát, akkor erre tenném le a voksom. Sejtelmes, dögös, van benne valami boszorkányos, valami elvont. Kreatív, merész egyéniséget mutat, ja és nem utolsósorban egy nagyon vékony derekat, amit viszont takar, az a széles csípő és combok. Miért csizma? Azért, mert ezt a ruhát kizárólag bakanccsal, vagy csizmával adnám fel, Kata esetében a magas sarkú csizma mellett döntöttem.
Azt a színt, amely ennyire eltalált, mint ez a lila, amely Kata hajával, szemével közösen érik el a hatást, nem szabad más árnyalattal gyengíteni. Ha ruhadarabot keresünk hozzá, azt csakis ugyanabban a színben tegyük.

Jobbra: Már említettem, hogy az estélyi ruhánál a legfontosabb szempont mindig a szín kiválasztása. Az a legszembetűnőbb az első benyomásnál, hiszen sok anyagról van szó, nagy felületről, legyen hát vibrálóan élénk nyáron, és izgalmasan mély télen. A nyakba futó pánt megtöri a széles váll vonalát, az ejtett dekoltázs tökéletesen fedi a kis melleket, a derék szűk, az alj deréktól bővül. Kata gyönyörű arca a nagy piros virágdísztől megkülönböztetett figyelmet kap.

További érdekes cikkeket, praktikákat olvashattok a divatról, megismerhetitek a legújabb trendeket a divat.hu és a fashion.hu oldalainkon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top