Varázslatos díszek a fára

2009. 12. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Te is szereted a gyönyörűen csillogó, gyönygyházfényű gömböket, csillagokat, különleges karácsonyfa díszeket? Én is! De a boltokban általában vagy nem kapni ilyesmit, vagy rettenetesen drága. Ezért néztem utána, hogy hogyan készíthetném el én magam, otthon a díszeket! Megmutatom neked is!

Ez a szív alakú, népi motívumokkal feldobott dísz biztosan mindenkit megállít majd egy pillanatra a fa mellett. Ilyet nem lehet boltban kapni! A motívumokhoz készíts sablont, ami majd megkönnyíti a dolgod a rajzolásnál, mielőtt vágni kezdenél. A szívek széleit cikk-cakkos élű ollóval tudod megcsinálni a legkönnyebben. Ragasztani szinte bármivel ragaszthatsz, csak arra figyelj, hogy ne folyjon szét, mert az nem mutat jól. De ha kedvet érzel hozzá, akár varrással is megpróbálkozhatsz.

A motívumoknál maradva a megfelelő mintájú és színű gombok igazi ókori hangulatot kölcsönözhetnek egy egyszerű, egyszínű üveggömbnek is akár. Szintén csak a ragasztással kell vigyázni nagyon.

Gyöngyök, flitterek: jöhet minden, ami csillog, különleges, vagy csak szimplán szép, szemet gyönyörködtető. Fűzhetjük és ragaszthatjuk is, ahogy tetszik. A végeredmény garantáltan káprázatos lesz. És ahogy a képen is látszik, nem feltétlenül kell ragaszkodnunk az arany vagy ezüst színekhez, ha csillogásról van szó.

A kék sarki csillag elkészítése igazán egyszerű, csak vágjuk két ugyanakkora méretű csillagot, fessünk, rajzoljunk rá, majd végjuk be őket, hogy egymásba csúsztathatóak legyenek.

 

Amire szükséged lesz:

decoupage ragasztó

közepes ecset

csillámpor, ezüst forgács

(hobby boltokban beszerezhető)

A gömb már kicsit több odafigyelést igényel. Első lépésként egy közepes méretű ecsettel és decoupage ragasztóval húzz a képen látható módon laza kézzel csíkokat a kiválasztott gömbre az akasztó résztől a közepéig. Ha ezzel megvagy, szórd be a gömbödet jó vastagon csillámporral, majd várj, míg megszárad. Óvatosan egy száraz ecsettel seperd le róla a felesleget. Ha ez megvan, ugyanaz a dolgod az ezüst forgáccsal is, mint a csillámmal volt. Kend be ragasztóval az akasztó körül jó vastagon, majd szórd be a forgáccsal. Hagyd száradni.

Ha mindennel megvagy, jöhet a fadíszítés! Boldog karácsonyt!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top