Szőrös kérdések – a bunda nem mindenkinek áll jól

2009. 10. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tárházuk majdnem végtelen, attól függően, hogy mennyi időnk vagy éppen pénzünk van rá. A tanulság az, hogy rövid idő alatt rövid idejű eredményt is lehet elérni. Lehetőség szerint lehet választani otthoni megoldásokat, ill. kozmetikusra is bízhatjuk magunkat. Ha rászánod a pénzt, véglegesen is megszabadulhatsz a nem kívánt szálacskáktól.

 Régen...  ...és ma
Ha otthon végezzük a műveletet, válogathatunk borotva, szőrtelenítő krém, gyanta vagy epilátor között. Első kettő előnye, hogy nem kell sokat várnunk vele, akár minden nap alkalmazhatjuk, tartósságán viszont ez meg is látszik. Ha azonban a tépés mellett döntünk, bizony várnunk kell, hogy a szőrszálak megnőjenek néhány millimétert. Hatásosabb a borotvánál, mert a szőrszálak meggyengülnek. A gyantának van hideg ill. meleg változata is, otthoni használatra, de kozmetikus is végezheti.

 

Ha elegünk lenne az otthoni macerából, akár végleg megszabadulhatunk „bundánktól”. Ez történhet lézeres szőrtelenítővel vagy IPL villanófényes technológiával. A lézeres eljárás lényege, hogy a fény a szőrszálak festékanyagában nyelődik el, majd a szőrtüszőben hővé alakul. Hátránya, hogy nem javasolják világosabb, vagy ősz szálak esetén. A villanófényes kezelés során a széles spektrumú fény energiája a melanin sejtben hővé alakul, ezzel elpusztítja a szőrtüszőt, lehetetlenné téve a szőrszál újratermelését. A beépített hűtőrendszernek köszönhetően a kezelés csak apró kellemetlenséggel jár szinte fájdalommentes.

 A lézeres szőrtelenítés hatása

Egy-két jó tanács mielőtt elvégeztetjük az eljárást: ne használjunk előtte legalább egy hónapig gyantát vagy epilátort, ill. ne menjünk napra, ne szoláriumozzunk, ne vigyünk fel krémet vagy alapozót a kívánt felületre, kerüljük a szőkítést. Ezek betartásával akár örökre megszabadulhatunk a nem kívánt szenvedéstől.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top