Töltött káposzta

2009. 07. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Töltött káposzta 

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg darált sertéshús

30 dkg sertés csülök

10 dkg rizs

8-10 savanyú káposzta levél

1 kg szálas savanyú káposzta

2  kis fej vöröshagyma

1 dl olaj

1 csomag kapor

liszt, pirospaprika, törött bors, só

A rizst kis olajon megfuttatjuk, majd felengedjük vízzel és fedő alatt keverés nélkül félpuhára pároljuk Az egyik fej hagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a félig párolt rizst a darált húst, sót, borsot, kis pirospaprikát, megszórjuk apróra vágott kaporral és jól elkeverjük. Lazíthatjuk a tölteléket egy tojással. 8-10 db káposztalevelet a vastag erektől megtisztítunk és a hússal megtöltjük úgy, hogy a tenyerünkbe helyezzük a káposztalevelet, közepére egy kanál tölteléket teszünk. A levél alsó felét felhajtjuk, a két oldalát szorosan összecsavarjuk és a felső szélét ujjunkkal benyomkodjuk. Egy lábasban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával és a vágott káposzta felét beleterítjük, közben rétegenként zúzott kaporral szórjuk a felszeletelt csülköt a káposztára tesszük Rárakjuk sorjában a töltelékeket. a tetejét káposztával befedjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. És befedve lassú tűzön főzzük kb. 2 órát amíg jól megpuhul. Utána a húst és a tölteléket kiszedjük egy tálba. Az olajjal és a liszttel világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával majd szedünk egy kis levet hozzá. Csomómentesre keverjük, visszaöntjük, és kicsit sűrítjük. Ha egy kicsit megsűrűsödött a töltelékekre öntjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top