Rakott burgonya

2009. 07. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Rakott burgonya

Hozzávalók:

1 kg burgonya

5-6 főtt tojás

fél száll füstölt kolbász

4 szelet császárszalonna ½ fej vöröshagyma

7 dl tejföl

15 dkg trappista sajt

4 dkg zsemlemorzsa

1 kanál vaj 

só, bors

A burgonyát héjában feltesszük főzni. Közben feltesszük a tojást is. Ha a burgonya puhára főtt (villát beleszúrva tudjuk ellenőrizni), akkor leöntjük róla a vizet majd hideg vizet engedve hozzá lehűtjük. Míg hűl, elkészítjük a tejfölös mártást. A tejfölt egy tálba öntjük, simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a sajt felét reszelve belekeverjük. Ha kihűlt a burgonya, megpucoljuk és karikára vágjuk. Tűzálló tálat készítünk, (én tepsiben szoktam) alját vajjal megkenjük. A burgonya felét elrendezzük benne. Megszórjuk morzsával és megkenjük a tejfölös mártással. Rátesszük a karikára szelt kolbászt, főtt tojást, majd a karikára szelt hagymát és az egészet befedjük a szalonna szeletekkel. Ezt a sort is tejfölös mártással öntjük le. Majd a maradék burgonyával az egészet lefedjük. Megszórjuk zsemlemorzsával és a megmaradt tejfölös mártással megkenjük. A végén a sajt másik felét egyenletesen ráreszeljük. 15 percre forró sütőbe tesszük, majd tálaljuk. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top