Menjünk játszani

2009. 06. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Talán sokan nem is gondolnák, de a Budapesti Vidámpark igen patinás intézmény, hiszen története egészen 1950-ig nyúlik vissza, azaz már közel hatvan esztendeje számít a szórakozásra vágyó közönség egyik legfőbb célpontjának.

Az évek során a Vidámpark számtalanszor megújult, hogy mindig a lehető legtöbbet tudja nyújtani a látogatóknak. Ez nem csak az egyre nagyobb, egyre színesebb játékpalettában, hanem a folyamatosan szépülő környezetben is megnyilvánult, az utak díszburkolatot kaptak, sok fát telepítettek, virágokat ültettek, a minél szebb, minél kényelmesebb környezet érdekében.

Jelenleg több, mint hatvan játék kínál tartalmas szórakozást majd’ minden korosztálynak. A legnépszerűbbek között tartják számon a Looping Star-t. A fémvázas, átforduló hullámvasút időnként 75 kilométeres sebességgel száguld és 24,5 méteres a legnagyobb hurok a pályáján, melyben egy pillanatig fejjel lefelé utaznak a látogatók. Itt üzemel a világon egyedülálló, csak Magyarországon, Budapesten megtalálható Repülő Cirkusz, amely gyönyörű fényeivel, mozgásával valósággal megbabonázza a látogatókat. Újdonság a nyugaton már rendkívül népszerű Anyós reptető. A beszédes nevű játékban egy nagy kalapács lecsapásával nyolc méter magasba repítheti bárki szeretteit, barátait, és ellenségeit – természetesen mindez teljesen biztonságos, egyetlen anyós haja szála sem görbülhet meg.

Megkülönböztetett figyelem várja a kisgyermekes családokat, kifejezetten az ő számukra hozták létre mintegy 4.000 m2-en a Dzsungel Meseparkot. Különleges atmoszférájával, a tizenöt játékkal, a kívül-belül felújított Dzsungel Vasúttal, elbűvölő audiovizuális világával kihagyhatatlan családi program.

A Vidámpark márciustól novemberig várja nagy szeretettel a kikapcsolódásra váró látogatókat, kis- és nagy családokat. Idén az éjszakai nyitvatartás feltételeit is megteremtik, és a Park egy részét rövidesen éjszaka is a látogatók rendelkezésére bocsátják majd.

Óvodai, iskolai, és egyéb csoportos kedvezmények igényelhetők, az ezzel kapcsolatos kérdésekkel, illetve egyéb információkért érdemes felkeresni a Vidámpark hivatalos honlapját.

 

Szóval, ha szeretnétek egy egész napot eltölteni teljesen ingyen a vidámparkban, kipróbálva mindent, amihez csak bátorságotok van, akkor játsszatok velünk!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top