Karcagi Ferdinánd

2010. 01. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Karcagon, ahol élek közkedvelt sütemény a Ferdinánd. Ez egy igazi, eredeti helyi különlegesség. Receptjét fogadjátok tőlem sok szeretettel. Bátran ajánlom mindenkinek. Karcagi Ferdinánd Hozzávalók: 75 dkg liszt 4 tojássárgája 4 dkg élesztő 1/2 liter tej a tésztába 25 dkg cukor+ 4-5 evőkanál egy kevés só 1 csomag Rama margarin 1 csomag vaníliás cukor 2 dl tej sütés közben mazsola, ízlés szerint Elkészítés: A lisztbe beleütjük a tojások sárgáját. Az élesztőt megfuttatjuk néhány dl langyos  tejben, és megvárjuk, hogy egy kicsit megkeljen. A liszt közepébe öntjük az élesztős tejet és hozzáadjuk a maradék sós-cukros tejet. Nagy lágy tésztára kell készíteni, és kelni kell hagyni, addig amíg feljön a tálban. Meleg, lisztes deszkára borítjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. A margarint habosra keverjük 25 dkg cukorral, és ezt  vastagon rákenjük a kinyújtott tésztára, majd 5-7 cm-es széles csíkokra vágjuk, és háromszor lazán megtekerjük. A tepsi aljába sütőpapírt teszünk, és a Ferdinánd csíkokat úgy tesszük bele, hogy közöttük kb. 4-5 cm távolság legyen. Kb. 2 óra hosszáig még keleszteni kell, és csak utána kezdjük el sütni. Amikor félig megsült 2 dl tejben elkeverünk 1 csomag vaníliás cukrot és kenőtollal 2 részletben rávisszük a süteményre. Jó étvágyat kívánok!
 

Köszönjük szépen Czinege Enikőnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top