Az allergiás nátha

2009. 04. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az allergiás nátha sorozat tüsszentésekkel, orrdugulással és vízszerű orrfolyással, szemviszketéssel, torokkaparással jelentkező betegség. Azoknál az embereknél, akik hajlamosak az asztmára, akár fulladást is okozhat.

Amikor az év azonos periódusában, menetrendszerűen jelentkezik, virágpor-érzékenységre gondolunk. A legnagyobb ellenség a parlagfű. Kulturált országokban azt mindenki írtja, irtsuk ki mi is. Ne feledjük, mindenki allergiássá válhat. Bármely virágra, fűfélékre kialakulhat allergia.

Ha nem azonos évszakban lép fel a gyötrő betegség, nem virágpor-(pollen) allergiára gyanakszunk, ilyenkor valamely bennünket állandóan körülvevő anyag a bűnös. Állati szőr, bármilyen vegyszer, mosópor, kozmetikum, lakáspor, a padlószőnyegben lévő atka ürüléke, esetleg élelmiszer, vagy bármilyen kémiai, biológiai anyag.

Sokszor magunk is rájövünk, mi váltja ki a rohamot. A roham fellépésekor érdemes visszagondolni, mivel foglalkoztunk azt megelőzően. Allergiás vizsgálat vihet közelebb a válaszhoz. Ilyenkor az allergológus orvos különböző anyagokat helyez bőrünkre és megfigyeli, melyik reagál gyulladással.

 

Ha nem találjuk meg az allergént (betegséget kiváltó anyag), még allergiások lehetünk, csak nem tudtuk meg, hogy mire. Ha meg van a bűnös vegyület, lehet, hogy el tudjuk kerülni. De hogyan kerülnénk el a virágporokat? Ilyenkor nincs más hátra, mint az allergiás reakciót leállító gyógyszereket kell beszednünk. Hatásos a Claritine és a Zyrtec tabletta. Helyileg orrcseppeket, orrspray-t használhatunk, például Rhinocort, amellyel egymagában is megelőzhetjük a tüneteket. Ha ismerjük a kiváltó anyagot, lehetséges érzéktelenítő kúra is.

 

Azonban érdemes felkeresni egy homeopata orvost, hiszen az erős gyógyszerek hosszútávon ártalmasak, de a homeopátiás és egyéb természetes készítmények sokat segíthetnek.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top