Havas fenyőfácska

2008. 12. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nagyon sok szeretettel küldöm ezt a finom karácsonyi süti receptet.   Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 10 dkg kókuszreszelék, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 tojás, 10 dkg cukor, kevés liszt a tészta nyújtásához, kicsi fenyőfa forma kiszúró, A tetejére:15 dkg porcukor, 5 evőkanál citromlé, 10 dkg kókuszreszelék.   A lisztet, a kókuszreszeléket, a citromhéjat,a hideg vajat,a tojást és a cukrot sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva, 20 percre hideg helyre állítjuk. Közben a sütőt 200 fokon, közepes lángon előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk. A fenyőfa formával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen egymás mellett elhelyezzük a kis tészta fenyőket. Kb.15 percig sütjük. A porcukrot a citromlével alaposan összekeverjük, majd a már kihűlt tésztadarabokat behintjük a keverékkel. A kókuszreszeléket rászórjuk, és kissé rá is nyomkodjuk. Kb 70 db lesz belőle.

Nagyon finom, nem puha süti, inkább szárazabb ropogósabb a tésztája. Zacskóba téve viszont meg puhul. Jó étvágyat kívánok!  

Köszönjük szépen Gálné Zákány Szilviának! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top