Boci szelet

2009. 12. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ennek a sütinek a receptje futótűzként terjedt az ismerőseim között. Engem is kíváncsivá tett, ezért kipróbáltam. Jól sikerült, finom és egyszerű.

Hozzávalók a tésztához: 11 ek. kristálycukor, 11 ek. étolaj, 15ek.tej, 15 ek. liszt, 2 ek. kakaópor, 4 tojás, 1 cs. sütőpor.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a többi hozzávalót. A végén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett gázsütő méretű tepsibe tesszük.

Túrótöltelék: fél kg túró, 4 ek. gríz, 1 egész tojás, 20 dkg cukor, 1cs. vanilia cukor. Egy kis mazsolával és reszelt citromhéjjal is meg lehet bolondítani.

Ezeket jó alaposan kikeverjük és kiskanállal galuskákat szaggatunk a nyers tésztára. Sülés közben a túró szépen belesüpped a tésztába, ezért lesz foltos, mint a boci amikor felszeleteljük. Lassú tűznél, kb.180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

Köszönjük szépen Filepné Riczu Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top