Őszinteség és szex, avagy egy kapcsolat lehetséges buktatói

2009. 07. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bizonyára sokunknak ismerős az érzés, amikor képtelenek vagyunk bevallani a párunknak azt, amit gondolunk. Félünk a következményektől, illetve attól, hogy mindezt nem fogjuk tudni kezelni. Egy párterápia rengeteget segíthet, ám ez nem jelenti azt, hogy „megússzuk” az őszinteséget. Sok esetben hajlamosak vagyunk elvárni a terapeutától, hogy ő mondja ki helyettünk azokat a szavakat, érzéseket, amik valójában nyomasztanak, miközben a „nem akarom a másikat megbántani” ideológiája mögé bújunk. És sokszor azt is tudjuk, hogy az őszinteség az egyedüli megoldás, mégis gyávák vagyunk…

A szexualitás egy másik sarkalatos pontja a kapcsolatok működésének. Ha a szex jól működik a kapcsolatban, tíz százalék pluszt tesz hozzá, ha nem működik, az kilencven százalék mínusz – tartja a régi „bölcsesség”. Tény, hogy a jól működő szexuális élet ki tudja küszöbölni az apró hibákat, ha pedig még jól meg is vannak egymással, az kvázi garancialevél arra, hogy a pár a jövőben is képes megoldani az egymás közötti konfliktusokat. Amennyiben viszont a szexualitás hiányzik, vagy szándékosan mond le valaki róla, ott az élet benyújtja a számlát, hiszen olyan mértékű hajtóerőről van itt szó, amely hatalmas indulatokat termel, és messzemenő következményei lehetnek.

Tulajdonképpen mindig a kölcsönös együttműködés az alapja mindennek, ám azt a két fél szabja meg, mi az, ami belefér, és mi számít válóoknak egy kapcsolaton belül. Tari Annamária a továbbiakban a „félrelépés vs megcsalás” témáját is érinti, miközben hasznos tanácsokkal igyekszik ellátni mindazokat, akik hasonló helyzetben voltak, vannak, netán lesznek.

Nézd meg a videót!

$$v43296$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top