Tárkonyos gombakrém leves

2009. 11. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szeretném az olvasókat egy újabb recepttel meglepni, küldök egy finom, könnyű leves receptet, amit én saját magam találtam ki. :)

Hozzávalók: 1 kg közepes nagyságú champion (csiperke) gomba Ízlés szerint fokhagyma egy ek. liszt 1-2 evőkanál étkezési keményítő (dr. oetker) 4 dl főzőtejszín ízlés szerint tárkony ízlés szerint só tejföl.

A gombákat ne pucoljuk meg! 4 részre vágom őket, félreteszem. ( persze előtte jól megmossuk ) A fokhagymákat karikákra vágom, majd olajon kissé megpirítom a liszttel együtt. Vigyázzunk nehogy megégjen, folyamatosan kevergessük, rántást készítünk belőle. Mikor látjuk, hogy jó, akkor 4 dl hideg vízzel felöntjük, és csomómentesen elkeverjük. Beletesszük a cikkekre vágott gombát.

Addig főzzük, amíg a levét kieresztette, majd még annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen ellepje. 40 percig főzzük, majd a 4 dl főzőtejszínt, 1-2 ek. keményítővel elkeverem, a leveshez adagolom óvatosan. A legvégén teszem bele a tárkonyt, 1-2 percig még forralom, és elzárom. Kissé sűrűnek kell lennie. A végén tejföllel ízesítjük. Nagyon finom leves, jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Bakosné L. Alíznak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top