Bagolyszem

2009. 11. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 40 dkg liszt,15 dkg zsír, 4 tojássárgája, 5 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 1-2 dl tejföl, csipet só.

Összegyúrjuk a hozzávalókat, 4 részre osztjuk, 1/2 órát pihentetjük. Pihentetés után 20X30 cm-es lapokra nyújtjuk, szilvalekvárral megkenjük, 2 oldalról feltekerjük, hogy középen rés maradjon (kb.2cm). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat és szépen eligazgatjuk.

A középső résekbe a következő töltelék kerül: 4 tojás fehérjét 4 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliával kemény habbá verünk, majd belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket. A résekbe kanalazzuk, előmelegített sütőben 180 Cº-on szép rózsaszínűre sütjük. Tetejét megporcukrozhatjuk.

Mutatós és sokáig eláll. Persze finom is!

Köszönjük szépen Barabás Tibornénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top