A Föld DNS-ei

2009. 08. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kristályok a Föld DNS-ei, kialakulásának kémiai lenyomatai. Magukon viselik azoknak a hatalmas erőknek kitörölhetetlen emlékeit, amelyek alakították. Bármilyen alakot is vesznek fel, kristályos szerkezetük elnyeli, megtartja, összpontosítja és kibocsátja az energiát. Igencsak eltérő külső formában és színben feltűnő kristályok is lehetnek azonosak belső szerkezetük miatt.

A drágakövekből, féldrágakövekből és ásványokból gyakran ékszereket készítenek. Ékszert nemcsak annak alapján választhatunk, hogy melyik tetszetős a szemnek. A kristályok viselése, vagy ha egyszerűen csak magunknál, a közelünkben tartunk egyet, növelheti energiánkat, mint például a narancssárga karneol, vagy megtisztíthatja a teret akár a borostyán, sőt képes befolyásolni a gazdagságot, mint a citrin. Ha alapos körültekintéssel helyezzük el a kristályokat, azok képesek változtatni életünkön. Választhatunk követ megérzéseink erősítésére, ilyen az apofillit. Szellemi képességek növelésére legalkalmasabb zöld turmalin, magabiztosságunk fokozására pedig a hematit. Dönthetünk a jólétet hozó tigrisszem, a gyógyító smithsonit, vagy a szerelmet vonzó robonit mellett is – attól függően, életünk mely területén szükséges ez a fajta megerősítés.

Bizonyos kristályoknak, ilyen a füstkvarc és a fekete turmalin, megvan az a képességük, hogy elnyeljék a negativitást és az elektromágneses szmogot, majd finom tiszta energiát bocsájtsanak ki. Viseljük a nyak körül, vagy tegyük az íróasztalra, számítógépre és meglátjuk majd, hogy mennyivel jobban érezzük magunkat!

A féldrágakövek ereje ugyanakkora, mint a drágaköveké. A topázból, amelynek aranyló változata fényt derít életfeladatunkra, általában gyűrűt készítenek. Ha viszont kék a színe, a torok közelében ajánlatos viselni, mert serkenti azokat a képességünket, hogy a gondolatainkat szavakba tudjuk önteni. A herkimer gyémántok minden darabkája ugyanolyan tiszta és szikrázó, mint maguk a gyémántok, de nagyobb méretük ellenére is megfizethetőek. A herkimerek emellett erősítik a megérzést, és fokozzák a kreativitást. De olyan erővel hatnak, hogy jobb, ha csak néhány óráig viseljük ezeket, különben zúgni kezd a tőlük a fejünk, és álmatlanságot okozhatnak.

Most lássuk a csillagjegyekhez legjobban illő kristályokat:

Kos: rubin, gyémánt, ametiszt, akvamarin, aventurin, helio Bika: smaragd, topáz, akvamarin, azurit, fekete spinell Ikrek: turmalin, achát, apatit, apofillit, akvamarin, kék spinell Rák: holdkő, gyöngy, borostyán, berill, barna spinell, karneol Oroszlán: macska- vagy tigrisszem, rubin, borostyán, boji kövek Szűz: peridot, szardonix, amazonit, borostyán, kék topáz Mérleg: zafír, opál, ametrin, apofillit, akvamarin, aventurin Skorpió: topáz, malachit, apacskönny, akvamarin, berill, boji kövek Nyilas: topáz, türkiz, ametiszt, azurit, kék csipkeachát, kalcedon Bak: gagát, ónix, borostyán, azurit, karneol, fluorit, gránát Vízöntő: akvamarin, ametiszt, borostyán, angelit, krizopráz Halak: holdkő, ametiszt, akvamarin, berill, heliotróp

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia Kiadó: Pécsi Direkt Kft. Alexandra Kiadója, 2007

Kapcsolódó anyagok:

$$2570$$

$$2571$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top