A Rák és a munka

2009. 07. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed a Kos jegyében áll, nagyvonalú hozzáállással és elképzelésekkel kezdesz feladatod elvégzéséhez. Munkameneted csapongó, hol nagyon belemerülsz, hol pedig izgatottan tovább rohansz benne. A betegségeidre éberen figyelsz, talán kissé túlzottan is. Önmagadat jó érzékkel tudod gyógyítani. Krízis esetén türelmetlenségeddel nehezítheted a helyzetedet.

Komoly krízis esetén nyugodt lelkiállapotban mérlegeld, hogy az egyes tényezők mennyit nyomnak a latban. Csak olyan megoldás segít ilyenkor, amelyben a józan kompromisszumnak is jut hely.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed a Bika jegyében áll, akkor munkád megválasztásában és vállalásában bizonyos kényelmi szempontok is vezetnek. Feladataiddal jól azonosulsz. Betegségről vallott nézeted: jobb félni, mint megijedni. Krízis esetén törekszel arra, hogy kiegyenlítsd az ellentétes tendenciákat magad körül, inkább a felületi kezelés híve vagy.

Komoly krízis esetén énednek az a fele hozza a megoldást, amely nem riad vissza az okok mélyebb átvilágításától sem.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed az Ikrek jegyében áll, akkor igényes munkavállaló vagy, komoly partner, tevékenységedben csak akkor lazítasz, ha mindenben biztos vagy. A betegséget nem engeded közel magadhoz, nehezen akarod tudomásul venni. Kríziseidben igyekszel a probléma elé menni, hogy ne kerülhess kínos helyzetbe.

Komoly krízis esetén gondold át, mi a fontos, mi az, ami igazán értéket képvisel szemedben és ezek az értékek iránytűként, segítenek majd az eligazodásban!

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed is a Rák jegyében áll, jól kigondolt, következetes utánajárással döntesz egy munka mellett. Tudod, hogy lelkiismeretesen, és következetesen fogsz dolgozni, amivel megbízóid elégedettek lesznek. Az elismerés létkérdés a számodra. Szervezeted érzékeny, azonban gondos odafigyeléssel ki tudod szűrni magadban a kisebb betegségeket. Kríziseidet igyekszel fölénnyel kezelni, akkor is, ha lelked mélyén sok a nyugtalanság.

Komoly krízis esetén csak az segít, ha kilépsz abból a szubjektív körből, amelybe bezártad magad. Helyzetedet próbáld tárgyilagosan, kívülálló szemével megítélni. Erre magadtól többnyire képtelen lehetsz, ezért feltétlenül fordulj olyasvalakihez, akihez őszinte bizalommal tudsz lenni problémáiddal.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed az Oroszlán jegyében áll, akkor a munkádat viszonylag könnyedén, alaposabb körüljárás nélkül kész vagy vállalni, viszont ha hozzákezdesz, egyre komolyabban veszed. Noha legfőbb vágyad a látszatra is szép és nagy eredmények, ezt sohasem helyezed a lelkiismeretesség elé. Betegségeid visszatérő betegségek lehetnek, legfőbb gyógymód a számodra a kitartás, és következetesség. Kríziseidet sokszor saját magadnak köszönheted, noha ezt ritkán látod, és ritkán ismered be.

Komoly krízis esetén ki kell lépned a személyes és egyéni élet körbejáró ketrecéből, és magasabb emberi értékek fényében, saját kicsiségednek felismerésével tudod problémáidat megoldani.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed a Szűz jegyében áll, viszonylag józan, hideg ésszel választasz munkát, idővel mégis azon veszed észre magad, hogy erős érzelmi töltés kíséri a tevékenységedet, ami lehet ragaszkodás, vagy belső tiltakozás is. Betegségedben általában rosszabbra gondolsz, mint amekkora a baj. Kríziseidet nem szívesen ismered be, magad előtt sem. Azonban előbb utóbb meglátszik rajtad.

Komoly krízis esetén az áldozat szükségességének tudatos elfogadása segíthet.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed a Mérleg jegyében áll, könnyen alkalmazkodó készségedet veted be, hogy munkát találj. Sokoldalúságod miatt becsülnek. A betegséget úgy tekinted, mint az élettel velejáró tényezőt. Krízisben sokáig passzív maradsz, mert a negatívumokhoz mindig találsz pozitív kiegyenlítő tényezőt.

Komoly krízis esetén a határozott és gyors változtatás segít, ha kell a magatartásban, ha kell az életvitelben.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed a Skorpió jegyében áll, akkor könnyen belevágsz az új feladatba, munkába, annak ellenére, hogy igazán megszokni, belemélyedni valamibe, hosszabb ideig tart, és nehezebben megy. Idővel teszed csak magadévá teljesen az ügyet. Betegségben a hirtelen támadt bajok mögött lappangó problémák állnak, ezért lábadozásodban is a gyors kezdeti javulást lassú teljes felépülés követi. A krízis ellen rugdalózol, majd belesüllyedsz, míg végül elszánod magad, hogy túléled, és kilépsz belőle.

Komoly krízis esetén az alapelvekhez való kemény ragaszkodás, az önmagadhoz való hűség segít majd a megoldáshoz.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed a Nyilas jegyében áll, nehezen találsz új feladatot, munkát magadnak, majd egyre lelkesebb és lendületesebb leszel a tevékenységedben. A betegségeket illetően az okok mindig abban keresendők, hogy látszólagos nyugalmadról megfeledkezel, és nem kellőképpen véded a szervezetedet, őrzöd egészségedet. Kríziseidben sokat kárhoztatod magad, hogy nem tudsz kimozdulni, vagy nem vagy, elég könnyed.

Komoly krízis esetén a tudatos, tárgyilagos átgondolás segíthet, az egyéni akarat intenzív visszavonásával, megfékezésével.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed a Bak jegyében áll, munkádban az értelmet, a könnyedséget, a frappáns megoldást keresed, valójában érzelmileg erősen kötődsz mindahhoz, amit teszel. Ezért sokszor az érzelmi motívumokat igazold racionális bizonyítékokkal. Betegségben elsősorban magad keresed a gyógyulás útjait, de képes vagy a türelmes szenvedés vállalására is. Krízisben inkább megadó vagy, nem mozdulsz, ha külső erők nem mozdítanak.

Komoly krízis esetén az érzelmek, és vágyak felvállalása mellett az önkritikus felülemelkedés segít.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed a Vízöntő jegyében áll, akkor igen fontosnak érzed, hogy munkád motivált legyen érzelmileg, noha valójában hajlasz arra is, hogy hideg felülállással szemléld mindazt, amit teszel. Betegségben nem szívesen mutatod kifelé a bajodat, bár akaratlan reakcióiddal elárulod azt. Kríziseidben az elkeseredés, a hideg cinizmus, vagy tárgyilagos önszemlélet váltja egymást.

Komoly krízis esetén könnyed hangvétellel, ugyanakkor tulajdonaid kemény őrzésével segíthetsz magadon.

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed a Halak jegyében áll, nem túl meggondoltan vállalsz új feladatokat, hogy azután egyre inkább belemélyedj, és alapos feladatvégzéssel bizonyíts. Betegségeidet heves kitörések jelzik, és a lassú gyógyulást makacs egészségszereteted segíti. Kríziseidet morgolódva kezeled, a kitörés és visszaesés egyaránt előfordul, és jellemző.

Komoly krízis esetén a gondos elemzés, a tárgyilagos számbavétel és az önirónikus szemlélet segít.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top