A Skorpió hava…

2009. 10. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Skorpió jegyéhez soroljuk a halállal kapcsolatos dolgokat. Ez a Skorpió jegyének legrégebbi és talán a legerősebb analógiája. Eredeti megfelelőjét is gyakran hallhatjuk: exitus, vagyis kijárat. S ha kijárat, akkor azt jelenti, hogy ajtaja mindannyiunkat valahova át is vezeti. A másik oldalra, egy új fejezet megéléséhez.

Többen közülünk – a környezetünkben esetleg bekövetkezett haláleseten túl – így, november első napjaiban, csak néhány órára hajlandó elfogadni azt, hogy létezik ez a pont is, történetesen a halál pillanata, amelyet nagyon szeretnénk száműzni az életünkből. Ne tegyük, hiszen így csupán – átmenetileg egy mélyebb, veszélyesebb részbe –, a tudatalattiba szorítjuk le, ahonnan később bármikor váratlanul kitörhet, vagy gyötörhet bennünket, akár egy életen át.

Valaki eltávozott az életünkből. Többé már nem fog a rendelkezésünkre állni. Eltávozásával hiányérzetünk támadt. Talán anyagilag, talán érzelmileg, de nem támogat már bennünket. Ezek pedig nem róla, hanem rólunk szólnak elsősorban. Összességében tehát gyengébbekké, sebezhetőbbé váltunk valakinek az eltávozását követően. Nem őt siratjuk, hiszen talán nincs is miért, hanem magunkat, akitől valakit elvett az élet, s akinek most az elhunyt segítsége nélkül kell elvégeznie a feladatokat. Valóban nehezebb lesz nélküle.

S jót tesz a sírás is. Főleg azért sírunk, mert korábban elmulasztottunk neki megtenni olyan dolgokat, amelyeket bár megtehettünk volna, de mégsem tettünk, s hogy ezt többé már nem pótolhatjuk.

Ilyenkor mi, asztrológusok is sokkal mélyebben foglalkozunk ezzel a témával. A Skorpió jeggyel, annak uralkodójával, a Plútóval, melyről már tudjuk, hogy nemcsak a halál, de a szenvedély, a mélységek, a kutatás, a magány, a szexualitás a hatalom és gazdagság, a mocsár bűzlő gőze, a jég és a tűz egyszerre képes lenni.

A Plútóval azonban az asztrológusoknak is óvatosan kell bánni. Kíváncsiságunkért nagy árat kell fizetni. Sokszor a lelkünket kéri. A Plútó által leszállhatunk saját mélységeinkbe, s kiaknázhatjuk az adott pillanatokat.

Lényeges hogy ne a jövőn merengjünk, és ne a múlton, mélázzunk, hanem minél gyakrabban legyünk itt a jelenben. Hiszen amivé sorsunk alakul, arra kizárólagosan az adott pillanat van hatással. S ebben a Skorpió jegye tud igazán a segítségünkre lenni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top