Almás sütemény

2009. 10. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egyszerű és finom recept.

Nem kell hozzá gyúródeszka, csak egy kis tál. 30 dkg lisztet, amibe 1 sütőport keverünk, 30 dkg. reszelt almát /nem kell a héját lehámozni  és kinyomni a levét/, 2o dkg cukrot 2 egész tojást,15 dkg margarint  /vagy vaj- zsír/ tehetünk bele mazsolát, kis darabolt diót és fahéjat. Összedolgozzuk a tálba.

A tészta híg lesz, mivel az almát nem nyomkodtuk ki. Sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük és kb. 200 fokon sütjük. Kihűlés után kettévágjuk és megtölthetjük lekvárral, vagy hidegen  kikevert pudinggal amit o.4 dl tejjel keverünk ki. Ez olyan mennyiség, hogy a tetejét is bevonhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Czollner Lászlónénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top