A Szűz csillagkép

2009. 08. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

„Ez már: az első őszi szín… ez! – A nyárvég halk sárgával színez virágot, levelet.

Ez már az első őszi illat!... Az igazi nyár már elillant a háztetők felett…

Az egyiptomi mitológiában Ízisz volt a Szűz csillagkép istennője, a suméroknál Istár, a görögöknél Démétér.

Magyarországon a Boldogasszony hava, Szűz-anya Mária hava lett. A katolikus naptárban egymás után vannak a Mária ünnepek. A népi vallásban az „arató Szűz” egybeforrt Mária alakjával.

Regiomontanus, Magyarország első asztrológusa a következőket állapította meg a Szűz jegyéről:

• A hatodik égi jegy, heves és száraz, eleme a föld, középszerű, változó, melankolikus, és nőies. A derekat, a hasat, és a beleket uralja.

• Ha a Nap a Szűz jegyében jár, az idő változékonnyá válik, hol jó idő áll elő, de eső is esik sok.

• Ha a Hold a Szűz jegyében jár, nem jó a derekat, hasat, belet orvosolni, nem jó jogi ügyeket intézni, és tűzzel dolgozni.

• Jó textilneművel és állatokkal kereskedni, nehéz dolgokat venni és eladni, alkalmazottat felvenni, gyermeket anyatejről leválasztani, délre vándorolni, követet küldeni, ügyvéddel, és tudományos emberrel, pl. orvossal konzultálni, társaságot hívni, gyermeket iskolába küldeni, mesterségre adni, aranyozni, pénzt váltani, adósságot rendezni, áruval kereskedni, és földben dolgozni.

• Ajánlatos kecske- vagy juhtejet fogyasztani. Mindent lehet enni szabadon. Ajánlott gyógyteák. Zsálya, és sarlófű, apróbojtorján. Jót tesz a borsos tyúkhúsleves.

„Most szűrök, és a szép gerezdet kinyomom, S a sajtóval mindjárt kisajtolom, Tejet iszom, és savanyú étket eszem, Még sok évet élek, ha akarja isten”.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top