Zellerkrémleves… dióval!

2009. 08. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Enyhén gyümölcsös, és friss aromája lesz a zellerkrémlevesnek az egy szem almától, ami belefő. A tetején ropogós croûtonok helyett apró karamellizált diók úsznak. Krémes, őszies, leves, és nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy egyszerű! Hozzávalók: 1 nagy zellergumó 2 krumpli 1 ek. olaj 2 dl tejszín 1 pohárka fehérbor (elhagyható) 1 savanykás alma 1 kicsi hagyma zöldség-, vagy húsleves kocka só, bors   Az apróra vágott hagymát megfuttatom az olajon, majd hozzáadom a felkockázott zellert, krumplit és almát, és hozzáöntöm a bort. Annyi zöldséglevessel öntöm fel, amennyi kb, 2 ujjnyira ellepi, sózom, borsozom, majd lefedve puhára főzöm. Amikor ez megvan, bot mixerrel teljesen simára mixelem, beleöntöm a tejszínt, és egy pillanatra felforralom vele. Sóval és borssal ízesítem.

Apró kockákra vágok néhány  diót, picit sózom, és vajon megsütöm. Amikor már kezd egy kis színe lenni, minimális porcukorral lehintem és megkaramellizálom. Frissen, forrón a leves tetejére kanalazom.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Horváth-Szabó Irénnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top