A tudomány mostohagyereke

2009. 06. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A felfedezés szó talán nem egészen találó, mert az asztrológiai tudás nem egyszerre jött létre, hanem több ezer éves kutatások és ezek eredményeinek összefoglalásából, teljesen egzakt ismeretanyagként állt össze. Így tehettünk szert a legcsodálatosabb tudásra – csak éppen az a baj, hogy legtöbben vagy nem élnek, vagy ha élnek is, úgy helytelenül, és gyakran még a lényeget is félreismerve. Pedig az asztrológia a legfőbb támaszunk lehetne, például abban is, hogy az ember reálisan mérhesse fel az előtte álló élettel szembeni várakozásait.

Az asztrológia a helyes gyermeknevelés alapja kellene, hogy legyen, mert már csecsemőkorban is kimutathatja a bennünk rejlő adottságokat, képességeket és fogyatékosságokat, vagyis már akkor, amikor ez más módon még teljességgel lehetetlen lenne.

Felnőttkorban pedig – a legtöbb ember számára oly nehéz – önmegismerésnek mindenkori tárgyilagos és biztos eszköze, melynek révén bárki tartalmasabbá, sikersebbé és boldogabbá teheti életét.

Megismerhetnénk a ránk leselkedő veszélyeket, és ez által tehetnénk is valamit azok elhárítása érdekében, másrészt viszont kivirágoztathatjuk szunnyadó tehetségeinket. Valóságos diagnózist kaphatunk önmagunkról általánosságban – de még orvos-egészségügyi vonatkozásban is, hiszen a horoszkóp fizikai-testi gyengeségeinket és betegségforrásainkat is ki tudja mutatni – már jóval előbb, mint ahogyan arra egy orvosi műszer vagy vizsgálat képes. Sajnos a rövidlátás, a tudatlanság, a földhözragadt materiális gondolkodás emberek millióit fosztja meg az asztrológia áldásaitól, amely nem csak ennyit nyújt, hanem feltárja a világmindenség, elsősorban naprendszerünk és a földi lét szinte minden megnyilvánulásának csodálatos, sokak számára hihetetlennek és érthetetlennek tűnő és mégis számtalanszor bizonyított összefüggéseit.

Mindemellett az asztrológia nincs ellentétben egyetlen világvallással sem, sőt alátámasztja, szinte bizonyítja az ezoterikus tanításokat. Nem véletlen, hogy különböző korokban, és népeknél éppen a főpapok voltak az asztrológia legfőbb ismerői és gyakorlói.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top