Aerobic otthon?

2009. 11. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Barátnőmmel eldöntöttük, közösen mozgatjuk át ellustult izmainkat heti öt alkalommal, mivel már hideg az idő, nem futni megyünk, hanem otthon próbálunk meg valamit alkotni. Hosszas tanakodás után rájöttünk, hogy a legolcsóbb megoldás, ha beszerzünk egy fitness kazettát, hiszen több kolleganőnk erre esküszik...  Egy áruházláncban találtam egy akciós DVD-t, mely azt ígéri, hogy pár hét alatt ismét olyan lesz az alakom, mint 20 éves koromban. Két gyerek után tényleg szeretném, ha fantasztikusan néznék ki, hiszen már szeptemberben kaptunk egy meghívást egy puccos szilveszteri partira, ahol nem ártana az új külsőmmel bókot gyűjteni.

Hétfő este nagy lelkesedéssel, és testhezálló tornacuccban álltunk a nagyképernyős tévé elé, és lestük azokat a csodamozdulatokat, melyektől már alig vártuk a megváltást, és a zsírpárnácskáink olvadását. Először a „kezdő” tornasort választottuk, és még örültünk is neki, hogy ezek a gyakorlatok tényleg könnyűek, nem lát minket senki, és nincsen kemény edző, aki hajcsárként állna felettünk. 

Nyújtottunk, csavartuk a csípőnket, bokszoltuk a levegőt, úgy éreztük magunkat, mintha már évek óta komolyan sportolnánk, és nekünk is tökéletes alakunk volna. Egy órás ugri-bugri után leizzadva, de mosolyogva nyugtáztuk, hogy a fitness DVD-nél nagyobb találmány nincs is a világon.

Egy teljes héten keresztül minden este keményen edzettünk, és már fogytunk is egy kilót, melyet oltári nagy sikernek könyveltünk el, és következő héten már magasabb fokozatra kapcsoltunk, vagyis a „haladó” gyakorlatokat választottuk. Ekkor előkaptuk - súlyzók hiányában - az ásványvizes palackokat is, és fantasztikus kondiban éreztük magunkat, de két hét után megváltozott valami... Már nem örültünk annyira az esti ugrálásnak, hiszen meguntuk a DVD zenéjét, kívülről fújtuk a tévés edzőnk minden szavát, és monotonná váltak a gyakorlatok. Úgy döntöttünk, hogy pihenünk pár napot... de sajnos lassan a por belepte a DVD-t, hiszen senkinek sincs kedve ugyanazt a filmet nap, mint nap megnéznie. Ráadásul hol a telefon csengett a hasizomerősítés kellős közepén, hol eszembe jutott, hogy a mósógép éppen lejárt, de előfordult az is, hogy két gyakorlat között kiszaladtam a konyhába kavarni egyet a lencsén, aztán persze valahogy elfelejtődött befelyezni az aznapi edzést.

Minden akadály ellenére beszereztük a legújabb csodaszert, vagyis egy alakformáló-kardio tréningekkel teli DVD-t, majd újra kezdtük az egészet, de hiába. Hamarosan újra meguntuk az egészet, és az utolsó edzéssel töltött este után elkeseredésünkben elmentünk pizzázni. Szégyen, vagy sem, be kellett látnunk, hogy ez nekünk nem megy, és ráfogtunk mindent az idő- és az energiánk hiányára, így nem éreztünk akkora bűntudatot.

Leálltunk végleg, és nem is beszéltünk róla addig, amíg a leadott 2.5 kiló vissza nem vándorolt a csípőnk környékére. A zsírpárnákkal együtt még a bűntudatunk is megnőtt, ezért úgy döntöttünk más alternatíva után kell néznünk, ha nem akarunk szilveszterkor szégyenben maradni. Inkább elmegyünk egy konditerembe, ahol biztosan könyörtelenül meggyötör minket egy tökéletes alakú edző, ahol legalább ő lesz számunkra az etalon, és ahol remélhetőleg többi sorstársunkkal egymást is motiváljuk, mosógép és lencsekavarás nélkül.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top