Mintás süti – a gyerekek után elnevezve

2009. 11. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 3 darab tojás 3 evőkanál cukor 3 laza evőkanál liszt 1 evőkanál kakaó fél csomag eper, málna vagy puncspudingpor 0,5 dl étolaj, vagy 5-6 dkg olvasztott vaj 1 teáskanál sütőpor

A tojások sárgáját először a cukorral, majd pár perc múlva az olajjal együtt habosra keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd a tojásfehérjét kemény habbá verem és összevegyítem a tojássárgás masszával, és sütőporos liszttel, amit 3 részre osztok.  Az 1 rész marad ahogy van, a 2. részbe teszem az 1 evőkanál kakaót és csomómentesre kavarom, a 3. részbe pedig a pudingport teszem és szintén csomómentesen elkeverem. 

Végül a kivajazott- lisztezett  őzgerincformába  tetszés szerinti sorrendben egymásra öntöm a masszákat. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékletű lángon sütöm. Villanytűzhelynél 300 fokon előmelegítve, 200 fokra mérsékelve 8-10 perc alatt megsül.

Tudom, hogy semmi extra nincs benne, de azért remélem, hogy lesz, akinek elnyeri a tetszését, hisz egyet gondolok és kettőre megcsinálom, a harmadok gondolatra pedig megeszem. Jó étvágyat kívánok szeretettel! 

Köszönjük szépen Hegedűsné Aranyos Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top