Almás jégkása

2009. 06. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 6 személyre: 35 dkg cukor, 2 dl víz, 1,5 kg alma, 2 citrom.

 

A cukrot beletesszük egy kis fazékba, és hozzáöntjük a vizet. Mérsékelt tűzön addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Levesszük a tűzről és megvárjuk amíg kihűl.

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, levüket kicsavarjuk és az alma kockákhoz keverjük. A cukorszirupot a citromos almára öntjük és az egészet összeturmixoljuk. Ez lesz a jégkása massza. Ezután a masszát egy nagy lapos műanyag dobozba kanalazzuk. Fontos, hogy a massza minél jobban szétterüljön, mert ha túl vastag akkor lassabban fagy meg. A dobozt betesszük a mélyhűtőbe, 30 perc múlva kivesszük és átkavarjuk.

Keverhetjük villával vagy kézi robotgéppel amihez a habverő karokat használjuk. Majd újra visszatesszük a mélyhűtőbe. Még háromszor megismételjük a félóránkénti átkeverést, hogy igazán könnyű kásás állagot kapjunk.

Könnyű nyári frissítő, egészségetekre!

Köszönjük szépen Komócsin Katalinnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top