BABra megy

2009. 07. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bár sokáig gondolkoztak a zenekar nevén, végül kézenfekvőnek tűnt a választás. A Budapest Acoustic Band név utal arra, hogy kizárólag akusztikus hangszereken játszanak, imádják Budapestet, és természetesen arra, hogy egynél többen vannak.

Zenéjük ötvözi a blues, a jazz és a virtuóz latinos ritmusokat, a Beatles, Eric Clapton, Led Zeppelin és Jimi Hendrix közismert dalai mellett saját szerzeményeik is vannak, melyek közül nagyon sokhoz Nagy György – eredetileg fül-orr-gégész szakorvos – írt remek szövegeket.

Első koncertjük 2007 januárjában volt, ugyanekkor bemutatkozó dalukat, „Pedig szép is volt”, személyesen vitték el a rádióknak. Második daluk, „A Duna partján”, elnyerte a rádiós zenei szerkesztők és a hallgatók tetszését is, jól szerepelt a slágerlistákon és a kívánságműsorokban. 2008 nyarán Lippényi Gábor hangmérnökkel készítették el első lemezüket, melyen Mogyoró Kornél – Anselmo Crew, Trans Formation, EZTER, de fellépett már Presserrel és a Tátrai Band-del is - ütős hangszereken működött közre. A zenészeket összefűző barátságnak és a szakmai egyetértésnek köszönhető a harmónia, ami az albumot jellemzi. Félévvel később a boltokba került a zenekar Kapcsolatok című lemeze, a lemez harmadik dalának rádiós változata – Egy spanyol fiú – 2009 tavaszán jelent meg, mely egy salsa ütemektől lüktető dal, igazi trendi sláger.

A zenekar a Kapcsolatok című album többi dalából Pavlicsek László és Aranyi András segítségével készít radio edit verziót.

Sipeki Zoltán 1993 óta Zorán állandó gitárosa, zeneszerző, zenei rendező és stúdiózenész, dolgozott már együtt Szentpéteri Csillával, Oláh Ibolyával, Caramellel, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-del és sok más zenésszel is.

Gál Gábor a Takáts Tamás Dirty Blues Band alapító tagja és állandó gitárosa, ezenkívül zeneszerző, számtalan természetfilmhez írt aláfestő zenét. 2003-ban kiadott egy szóló albumot Egyedül címmel.

Móra Erzsébet az elmúlt években színházi és stúdiómunkáival tűnt fel, egyébként verseket zenésít meg.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top