Beszél a hajunk

2010. 04. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kínai orvoslás azt tartja, hogy minden szervnek külön lelkivilága van, így az adott szervek megbetegedései különféle érzelmi állapotok kialakulásához is vezethetnek. Érzelmeinkben látszanak először a betegségek, később gondolati síkon is testet öltenek. Az nem vitás, hogy a gondolatoknak komoly energiája van.  Gondoljunk csak arra, amikor a szorongó diáknak izzadni kezd a tenyere, elpirul, esetleg sírva is fakad. Ha ez az állapot sokáig marad fenn, akkor ez már meglátszik a funkcionális zavarokban, és ha állandósul ez az állapot, az bizony betegséget fog előidézni.

Agyunk, mellyel a gondolatokat létrehozzuk, a fejünkben található. Így ha lelkibetegek vagyunk, akkor a hajas fejbőrünkön ennek már nyomai is lesznek. Naponta fésülködünk. Szánjunk kicsivel több időt a hajunkra! Vizsgáljuk meg, melyik területen ritkul jobban, hol vékonyodnak a hajszálaink, hol érzékenyebb a fejbőrünk, hol szárazabb, melyik részen viszket? Ha azt látod, hogy kiszáradt a fejbőröd, azt jelzi ezzel a hajad, hogy elfáradtál testileg és lelkileg is, kicsit kiszáradtál, arra hívja fel a figyelmet, hogy elfelejtettél törődni magaddal, vagy mások nem törődnek eléggé veled.

Ha esetleg gyulladásokat is látsz a fejbőrödön, az azt jelzi, hogy a szervezeted szeretné kivetni magából a feszültséget okozó ingereket. Jelzi a gyulladt fejbőröd, hogy valamivel elégedetlen vagy, és ezt az elégedetlenségedet igyekszel leplezni, valamit eltitkolsz, valamiért nem tudsz szembenézni másokkal vagy magaddal. Ha azt tapasztalod, hogy jobban hullik a hajad, mint máskor, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz. Ezek a tünetek arra hívják fel a figyelmet, hogy a szervezetedben valahol gyulladás van, előfordulhat, hogy a fonalas vagy sarjadzó gombák elszaporodtak akár a vastagbélben, akár a vékonybeledben. De lehet probléma a májaddal, epéddel, hasnyálmirigyeddel. Figyelj mindig a hajadra, ha azt látod, hogy elvékonyodik, kiszárad, töredezik, kopaszodik, nehezebben fésülhető, korpásodik, sebesedik, gyulladt vagy túlérzékeny, akkor fordulj orvoshoz. Kezdd el a méregtelenítést a szervezetedben is és a lelkedben is. Feltétlenül rendezd át életedet és gondolataidat, ezzel megelőzheted érzelmi hullámzásaidat. Légy tudatos, irányítsd tudatosan érzelmeidet, gondolataidat. Ne engedd, hogy érzelmi megnyilvánulásaid szélsőségessé váljanak. Ne tedd tönkre saját magad és környezeted életét. Ha sikerül a betegségeket, mint jelzést értelmezned, és sikerül ezeket szervezetedben kijavítanod, akkor a betegségnek nincs miért tovább maradnia a szervezetedben, így maradéktalanul el fog múlni.

-Németh Ágnes-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top