Bolognai spagetti

2009. 10. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 32 dkg spagetti, 2 dkg vaj, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg marhacomb, 8 dkg vöröshagyma, 3 dkg sárgarépa, 3 dkg zellergumó, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 1,2 dl barna mártás, 1 babérlevél, 2 csipet őrölt kakukkfű, petrezselyemzöld, 1 csipet őrölt rozmaring, 8 dl vörösbor, 10 dkg reszelt sajt.

A kissé kiolvasztott szalonnakockákkal az apróra vágott marhahúst, a kis kockára vágott sárgarépát és zellert, a finomra metélt hagymát és a zúzott fokhagymát lepirítjuk. Paradicsompürével, babérlevéllel, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. Kevés vörösbort és barna mártást hozzáöntve, lefedve rövid lére pároljuk. A kifőtt spagettit leszűrjük, leöblítjük, és forró vajban átforgatjuk. A ráhalmozott raguval és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Denise-nek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top