Bounty torta

2011. 05. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók és elkészítés 24 szelethez:

Piskótához:

9 db tojás

18 dkg cukor 

20 dkg liszt és 1. cs sütőpor

2,5 dkg kókuszreszelék (Én a  tésztából kihagytam, mert úgy gondoltam, elég az a kókusz, ami a töltelékben lesz.)

Egy tanács bármilyen piskóta elkészítéséhez: A fehérjét habbá verjük, majd  a sárgáját cukorral kikeverjük és a fehérjéhez adjuk, majd a lisztet és a sütőport is. Ettől sokkal lágyabb lesz a tészta. Óvatosan kell keverni és csak egy irányba, így a hab nem törik meg.

Töltelékhez:

1 liter tejszín

egy csomag kókuszreszelék (kb. 20 dkg)

A kókuszreszeléket egy kevés tejjel (kb. 1-2 dl) tűz felett felfőzzük, hogy egy kis nedvesség is kerüljön bele, és egy kicsit meg is puhul.

A tejszínből kiveszünk kb. 2 dl-t, a többit (8 dl) felverjük habbá. 

A felfőzött kókuszt belekavarjuk a tejszínbe és teszünk bele még kb. 10 dkg porcukrot.

A piskótát 3 részre vágjuk, és megtöltjük a kókuszos töltelékkel. A külsejét is bevonjuk vele, majd egy másik csomag kókuszreszelékkel bepanírozzuk az oldalát. 

A tetejére a 2 dl tejszínből felvert habot teszünk. Ott csokoládét reszelünk a közepére, a szélére olvasztott csokiból, papírtölcsérrel csokidíszt készítünk, majd mikor megdermedtek, beleszurkáljuk őket a tejszínbe, így olyan hatást kelt, mintha korona lenne a tetején.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top