Cézár saláta

2009. 08. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 15 dkg pirított fűszeres hús, 2 szelet kenyér bele kockázva, 3-4 ek. majonéz, 1 ek. mustár, 1 mk. citromlé, egy kevés Worchesteire szósz, 2 kis gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt trappista vagy parmezán, só, bors.

A salátát megmosom, hagyom megszáradni, majd egy tányérra széttépkedem. A kenyérkockákra öntök egy kevéske olívaolajat, rányomok egy gerezd fokhagymát, sózom, és miután jól összekevertem, egy tepsibe öntöm, és ropogósra sütöm. Néha meg kell rázogatni, hogy ne égjen oda. Miután meghűlt, ezt is a salátára rakosgatom, a sült húskockákkal együtt. Az öntethez összekeverem a mustárt, a majonézt, a Worchesterire szószt, a citromlevet, 1 gerezd reszelt fokhagymát és egy kevés borsot. Ezzel meglocsolom a salátát, majd megszórom a reszelt sajttal.

Jó étvágyat !

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top