Citromtorta

2010. 03. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

A tésztához: 4 tojás 4 ek. cukor 4.ek liszt fél csomag sütőpor <!--[endif]-->

A krémhez: 4 ek. liszt fél liter tej 4 ek. cukor

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 4 ek. cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a liszttel,és a sütőporral együtt óvatosan a sárgájához keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. A krémhez, egy kevés tejjel összekeverjük (mixer segítségével) a lisztet,ügyelve arra,hogy csomómentes legyen. A többi tejet, és a cukrot feltesszük a tűzre. Ha már forr, belekeverjük a tejjel összekevert lisztet, és megfőzzük. Ha kihűlt, 20 dkg margarinnal, két citrom levélel és héjjával összekeverjük. A tésztát ketté vágjuk, belekenjük a krém egy részét,úgy hogy kívülre is jusson. Én szív alakúra csináltam,mert a párom születésnapjára készült!Citromdarabkákkal,és egy kakaós felirattal díszítettem.
Köszönjük szépen  Eszlinger Georginának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.  

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top