Csirkemell őzgerincformában

2009. 09. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem saját recept, de szívből ajánlom mindenkinek, mert mutatós, nagyon finom és könnyű elkészíteni!   Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás.

  A csirkemellet apó kockákra kell vágni, kicsi sózni, borsozni, majd kevés olajon elősütni. Míg hűl az őzgerincformát kevés zsírral kikenni, majd a bacon szalonnával kibéleljük, úgy hogy kilógjanak a formából, a szalonna végei.

3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, a lisztet a sóval, petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. Majd belekeverjük a csirkemell kockákat. Ezután a masszát a kibélelt formába önjük, elegyengetjük, a szalonna végi ráhajtjuk, a maradék szalonna csíkokkal még befedjük. Bekenjük 1 evőkanálnyi tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk.

40 percre a sütőbe toljuk, közepes lángon sütjük. Ha kész, tepsire borítjuk még egy kis sajttal megszórjuk, és annyira rakjuk vissza a sütőbe, hogy a teteje még piruljon egy kicsit. Sült krumplival is kitűnő! Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Fekete Editnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top