Csókoljon meg…

2009. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A klasszikus (opera) és különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során, saját stílust kialakító énekesnő 2002-től a Hólyagcirkusz  www. holyagcirkusz.hu színházi társulat tagja, 2006-ban Szegeden, Jeles Andrástól megkapta a Legjobb énekesnek járó díjat, az Ektar quartettel harmadik lemezét készíti . Rendszeresen turnézik különböző formációkkal többek között Olaszországban, ahol„hangkereső” kurzusokat is tart.

A Who is Who Chicago szerint Hamid Drake „Talán a város legizgalmasabb dobosa”.  1955-ben született a Luisiana-beli Monroe-ban. Jelenleg Chicagóban él, de szinte folyamatos járja a világot. Hírnévre Fred Anderson mellett tett szert és azóta is sok világhírű zenész állandó kísérője. (Pharoah Sanders, Peter Brötzman, David Murray, William Parker). Egyaránt otthon van a reggae-ben, a világzenében és a free jazzben is.

– Szerencsésnek érzem magam, hogy találkoztam Evelinnel és több éven keresztül egy zenei műhelyben vehettem részt vele a Mediawave Fesztiválon Győrben. Szerettem volna egy szűkebb formációban is dolgozni vele, s erre kitűnő alkalom volt ez a lemezfelvétel. Evelin őszinte hangjával és kifejezőerejével fellobbantja és táplálja az élet szimfónikus ritmusának lángjait, melyek a szerelemből születnek és belőle táplálkoznak. Megtiszteltetés számomra, hogy részt vehettem Evelin lemezének létrejöttében. Teljék benne öröme mindenkinek – nyilatkozta Hamid Drake.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top