Dübörög az elefánt

2009. 09. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

1981-ben jelent meg és 178.000 példányban fogyott el  a Karthago első lemeze, ezt követte további két hasonlóan sikeres stúdióalbum, valamint egy koncertlemez, számtalan kislemez és rádiófelvétel, majd egy Aranyalbum, egy Best of. ..album, és a Karthago él című dupla élő koncertalbum az 1997-es BS koncertről.

1983-ban az együttes a Requiem című dallal megnyerte az ausztriai Villach-ban a Nemzetközi Táncdalfesztivál nagydíját, ezt követően szerződést kötött az osztrák OK Musica (Teldec Company) lemeztársasággal. Két nagylemezük jelent meg a kiadóval nyugat Európában, amelyből az első, a Requiem című, Ausztriában aranylemez lett! Egyébiránt az örökzöld rock-himnusz egy székesfehérvári koncertjükön meghalt fiatal fiú emlékére íródott, kezdetben tiltott dal volt Magyarországon. Hosszas viták után, egy felirat nélküli tasakban jelent meg, és napok alatt aranylemez lett.

Szeptember 26-án a Papp László Budapest Sportarénában a Karthago jubileumi koncert igazi élményt ígér, a zenekartól megszokott magas színvonalon, hatalmas fény- és hangtechnikával, lézershow-val, s más extra látványosságokkal, valamint természetesen az igazi vérbő, kemény rockzenével, a jellegzetesen „karthagos” ötszólamú vokállal, és még csendes unplugged résszel is kiegészítve, egy valódi élő rock-ünnepre készülnek az együttes tagjai.

Elképesztő erejük, energiájuk és igazi értékük még mindig az eredeti, változatlan felállásban működő öt kiváló muzsikus karizmatikus egyéniségében, ismertségében, zenei tudásában, magabiztosságában, összeszokottságában, a jellegzetesen egyedi színpadi show-ban, és nem utolsó sorban az egyéni, dallamos, de mégis kemény rock-dalokban, balladákban rejlik. Akik: Gidófalvy Attila - billentyük, ének, Kiss Zoltán Zéró - basszusgitár, ének, Szigeti Ferenc - zenekarvezető, szólógitár, ének, Kocsándi Miklós - dob, ének, Takáts Tamás - ének, szájharmonika, dobok.

Nem egy mindennapi buli lesz, hanem rockünnep. Előzenekar-vendég pedig a Géniusz együttes.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top