Erdei gyümölcsös joghurttorta

2009. 08. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 8 tojásból kerek piskóta, 30 dkg erdei gyümölcs, 3 pohár natúr joghurt, fél csomag zselatin, 1 liter tejszín(Hullala), 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál cukor.

A piskótát három lapra vágjuk. A két alsó lapot megkenjük áfonyalekvárral. A három pohár joghurtot összekeverjük az erdei gyümölccsel, amit előzőleg átfőzünk a 2 kanál kristálycukorral. A zselatint fél dl vízbe beáztatjuk. 5-6 dl tejszínt felverünk kemény habbá. A joghurtot elkeverjük a felmelegített zselatinnal, és elvegyítjük a felvert tejszínhabbal. Megtöltjük a tortát, és hűtőszekrénybe tesszük. A maradék tejszínt a porcukorral felverjük, és a kihűlt tortát kidíszítjük vele.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Tordai Tündének, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top