Évszakok és típusok 2. rész

2009. 09. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tapasztalatom szerint, ha egyfajta plusz tudatosság is hozzájárul a személyes kisugárzásunk és imázsunk kialakításánál, nagyon-nagyon megdobhatja a végeredményt, ezért fogadjátok jó szívvel ezt a cikksorozatot, remélem hasznosnak találjátok majd…

Éppen ezért úgy olvassátok a leírtakat, és annyit használjatok fel belőle, amennyit jónak láttok, hiszen a cikk célja egyfajta összegzés csak, a többi csak rajtatok áll!

Tudtad, hogy az emberek az első találkozáskor megpróbálnak kialakítani egy képet Rólad?

Az első perctől fogva véleményt alkotnak arról, milyen sikeres lehetsz, mennyi pénzed van, milyen személyiség lehetsz. Ez pedig elsősorban attól függ, hogy hogyan nézel ki. A megjelenés azt is közvetíti, hogy érzed magad a  bőrödben. Ha jól nézel ki, jól érzed magad - és ez fordítva is igaz.

Az itt leírtak hozzásegíthetnek, hogy megerősítsük, vagy megtaláljuk saját imázsunkat, mely nem más, mint személyes stílusunk: frizuránk, sminkünk, öltözékünk, személyiségünk, életstílusunk és pénzügyi helyzetünk összessége. A jó megjelenés nemcsak azt jelenti, hogy valaki jól néz ki, hanem azt is, hogy jól érzi magát, kiegyensúlyozott és harmóniában van a személyisége a külsejével.

Minden egyes alkalommal, mikor tükörbe nézünk, megpróbálunk csiszolni kinézetünkön… Vannak adottságok amit szeretnénk kiemelni és vannak olyanok amiket szeretnénk elrejteni. Mivel a jó megjelenés döntő fontosságú, nem engedhetjük meg magunknak, hogy imázsunk alapos vizsgálata nélkül öltözködjünk vagy sminkeljünk. Éppen ezért a megfelelő öltözködés és smink segítséget nyújt egy egészen új imázs kialakításában.

Vannak olyan emberek, akiknek a kisugárzása félreérthetetlenül jelzi a sikert, ők már befutottak. A ruhákban és a sminkben is igaz: a minőség előbbre való a mennyiségnél. Valamint javaslom, hogy tervezz előre, és öltözz és sminkelj aszerint, hogy mit fogsz majd csinálni és kivel találkozol.

 

 Ilyen volt- ilyen lett

A cikksorozat első részében már igyekeztem egy kis áttekintést adni, hogy milyen színek, milyen típusú hölgyeknek állnak jól… most részletesen végigvesszük az ezzel kapcsolatos témákat és az évszakokat, hátha így könnyebb a választás.

Sokan ösztönösen azon színekhez nyúlnak, amilyen a legjobban áll nekik, de az, hogy milyen színeket használunk magunkon öltözködésben és sminkben egyaránt, nem csak típus kérdése, hanem jó pár egyéb szempont is közrejátszik, hogy aznap éppen hogyan lépünk ki a lakásból…

milyen típusúak vagyunk ugye (évszak)? milyen a ruha színe? milyen a ruha jellege (alkalmi csillogó egy színházba, vagy inkább munkába megyünk és sportos ruhát, farmert húzunk?) milyen a hangulatunk? milyen az egyéniségünk? (szolidabb, csendesebb, vagy bevállalósabb, extrovertáltabb egyéniség vagyunk? ) milyen az ízlésünk vagy milyen az aktuális divat? és milyen évszakhoz kell öltözködnünk? (pl. nyáron a világosabb, színesebb ruhák kerülnek előtérbe, télen a sötét, fekete színeket többet hordjuk)

TÉL TÍPUS – hideg és sötét, kontrasztos és erős színek

A tél típusú nő legjobb példája a Hófehérke típus: bőre fehér, mint a hó, haja ébenfekete, szája meggypiros… mint a mesébenJ.) Erős kontrasztok jellemzik. Szeme lehet jeges kék, mélykék, szürke, hideg, vagy türkizzöld vagy akár sötétbarna is. Az ebbe a csoportba tartozó nők az egyértelmű, tiszta színeket kedvelik. Fekete, fehér, pink és korallpiros áll legjobban az egyéniségéhez, ezek a színek hangsúlyozzák leginkább természetes szépségét.

Ha rád ez  jellemző nagyjából:

– Szemem színe tiszta és átható. – Arcbőröm színe vékony, világos, majdnem fehér, szinte áttetsző. – Nehezen barnulok le. – Hajam fekete, sötét fakó vagy szürkésbarna, sötétbarna (nincs meleg árnyalata). – Szemem sötétbarna (majdnem fekete), jeges kék, szürke vagy szürkéskék, vagy türkizzöld.  

 Liv Tyler színésznő- Hófehérke típus

Sminktanácsok Alapozónak egészen világos tónust válassz, ez a szín semmi esetre sem lehet sötétebb, mint a természetes arcbőr színe.

Fekete szemkontúr, füstszürke szemhéjárnyékolás, fekete szempillák – ezzel a szem sminkje kész is. (ünnepi alkalmakra persze jó adag ezüst csillámporral fokozhatjuk a hatást.) A rúzs színe pink vagy a hideg korallpiros legyen, de a téltípusnak a hűvös lila, illetve a padlizsán is remekül áll. EL A KEZEKKEL a meleg színektől! A tél típusú nő színei hidegek. A vörös (nem összekeverendő a meggyes-pirossal) és a narancs árnyalatai sem állnak jól.  

 Catherine Zeta-Jones

 

A déli nő a „Hófehérkétől” csak sötét arcszínében különbözik (gondoljunk egy mediterrán szépségre). Ez a mázlista típus bármilyen színt használhat, ami hideg.

Bátran használhat hideg rózsaszínt, lilát, bordót, kéket, türkizt, szürkét, fehéret vagy ezüstöt, kontúrnak feketét vagy sötétszürkét, esetleg sötétkéket vagy padlizsánlilát is.

Ha a szemet hangsúlyozzuk, a száj ne legyen erős, mert könnyen túlsminkeltté válhat az  összhatás. A száj ilyenkor csak „hússzínű” legyen, vagy csak szájfény.

Erősebb rúzs lehet a mályva, a bordó, vagy a tűzpiros. Ilyenkor a szemre elég egy finom kontúr. (ld. Catherine Zeta-Jones)

Az arcpirosító ne barnás, narancsos színű legyen, hanem rózsaszínes, mert ez fogja az arcot élénkíteni, nem pedig sápasztani (a nyár típusnak is ez illik).

Ez a típus az, aki világos és sötét színekkel is sminkelhet, határt csak az egyéniség szabhat.

 

 Salma Hayek- mediterrán típus

 

Müller Beáta sminkmester

Kapcsolódó anyagok:

$$4531$$

$$4753$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top