Gombás omlett pizzás muffinnal

2009. 01. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Először a muffinokat készítem el.

A hozzávalók (12 darabhoz): 20 dkg finomliszt, 5 dkg frissen reszelt parmezán és pizza mozzarella fele-fele arányban, 1 csapott evőkanál só, 2 kávéskanál sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál morzsolt oregánó, 1 kávéskanál szárított bazsalikom, 2 evőkanál apróra vágott, lecsepegtetett, fekete, magozott olajbogyó, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 2 tojás, 1 dl olvasztott margarin, 1 duci gerezd fokhagyma, összezúzva.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a muffintepsi 12 horpadásába egy-egy papírkapszlit teszünk. Az első 9 hozzávalót belerakjuk egy nagy tálba és összekeverjük. A többi hozzávalót egy mérőkancsóba tesszük, kézi habverővel összedolgozzuk, majd átöntjük a tálba. Az egészet fakanállal nem túl alaposan összedolgozzuk - nem baj, ha a tészta kicsit csomós marad -, majd kiadagoljuk a muffintepsibe és 20 perc alatt megsütjük.

Ez jó 'köret' az alábbi reggelihez (1 személyre): Gombás omlett: Üssünk fel 2 darab tojás, villával verjük fel, közben öntsünk hozzá egy kis tejet, sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá 1 ek. lisztet. 3 kis fej gombát vágjunk fel vékony szeletekre, és egy mokkáskanálnyi vajon pároljuk meg. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor már megpuhult, daraboljunk rá egy kevés camembert sajtot, majd öntsünk rá a tojásos keveréket. Ha már eléggé megszilárdult az alja, fordítsuk meg. Ha kész az omlettünk, helyezzük egy tányérra félbehajtva, rendezzük köré a szeletekre vágott muffint, és díszítsük reszelt sajttal. Aki akar, majonézt is tehet rá.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top