Grízpuding karamell öntettel

2008. 10. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: Puding: 4 ek. gríz, 1/2 liter tej, 4 ek. cukor, pici só, citromhéj, három tojásfehérje. Öntet: 6 ek. cukor, 1 ek. liszt, 3 tojássárgája, fél liter tej.

Megfőzzük a grízt a tejben a fűszerekkel, majd felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük. Vizes formába öntjük, és hűtőszekrénybe tesszük hűlni.

A cukrot egy edényben megolvasztjuk, egy pár kanál vízzel felöntjük és olvadni hagyjuk – ez pár perc. Amikor megolvadt beletesszük a lisztet, a cukrot, a 3 tojássárgáját és fél liter tejet, majd összefőzzük. Ezt is hűtőszekrényben hűtjük. Tálaláskor a pudingra csurgatjuk az öntetet.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Gáspár Orsolyának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top