Hogyan legyünk istennők a strandon?

2009. 07. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bármelyik strandra megyünk, egy-két alapszabályról semmiképpen nem feledkezhetünk meg!

A strand az egyetlen nyilvános hely, ahol legálisan mászkálhatunk fehérnemű méretű öltözékben. Vagyis ez az a hely, ahol a legtöbbet láttatjuk a testünkből. Ez feszélyezhet, ha nem vagy megelégedve a magaddal, és valljuk be, a legtöbben ezzel így vagyunk. Ha nem sikerül magunktól belátni, hogy a félelmeink irreálisak, akkor ezzel a pár alaplépéssel és apró trükkel elfeledkezhetünk arról, hogy még hófehér bőrünk vagy hűséges zsírpárnáink idén is velünk jönnek. Mivel a strand egyet jelent a természetességgel – hiszen a víz és a nap kényeztet bennünket – mi is törekedjünk erre! A legfontosabb, hogy a napvédő krém folyamatos használatáról ne feledkezzünk meg! Az UV sugarak káros hatása nem tréfadolog, emellett a krémek természetes, lágy illata pótol minden parfümöt.

A külcsín tekintetében elengedhetetlen a megfelelő fürdőruha kiválasztása. Mivel manapság minden stílus a reneszánszát éli, nem a csíkos, a kockás, a kétrészes vagy a pink között kell választanod. Amire figyelned kell, hogy az alakodat legelőnyösebben mutató darabot válassz. A nagy mellhez a kosaras felsőrészek illenek, míg a kis mellen a háromszög alakú mutat a legjobban. Ugyanezek fordítva előnytelenül torzítják az összképet.

A nagy popsihoz és széles csípőhöz olyan alsó rész illik, amelynek az oldala vastagabb, így nem vág kellemetlenül a husiba. A kis fenekű lányokhoz a minél kevesebbet takaró darabok illenek, de a tangát felejtsük el. Viselete nyilvános helyen nem esztétikus. Ha rövidek a lábaid, minél magasabbra sliccelt fazont válassz alulra, ha szép hosszú lábakkal áldott meg a sors, hangsúlyozd ki a fürdőruha divatban is megjelent francia fazonnal. Ezeket a kérdéseket nem csak a kinézet, hanem kényelem szempontjából is érdemes fontolóra venni.

A mintát már a személyiségedhez válaszd! Ha igazi vadóc vagy, akkor egy feltűnő szín, vagy az állatminták illenek hozzád, de ha inkább visszafogottabb típus vagy, akkor ezekben nem fogod jól érezni magad. Válaszd a klasszikus feketét vagy a geometriai formákat. Átmenetet képeznek – vagyis minden személyiséghez illenek – a virágmintás darabok.

Mivel a fürdőruha eddig fedett területeket is megmutat belőlünk, nem árt a bikinivonal rendben tartása. De mennyire? Míg a bikini születésekor elég volt a körülötte kilógó szőrzetet eltüntetni, mára a sztárok divatba hozták a brazil és a hollywoodi fazont, melynél vagy egyáltalán nem marad semmi az intim testrészeken, vagy csak egy kis díszítő mennyiség. Neked, persze nem muszáj a sírásig kínoznod magad, ha ezek az új fajta stílusok nem jönnek be, de a lényeg az, ami már a bikini hőskorában is volt: alóla ne lógjon ki semmi!

A strandon is alkalmazhatunk apró trükköket, amelyekkel kiemelhetjük adottságainkat vagy jótékonyan takarhatunk hátrányainkból. A strandkendő nem csak csinos, de praktikus is. Ha beülünk ebédelni a strandbüfébe vagy csak pihenni egy padra, higiénikus, ha a derekunk köré kötünk egy legalább combközépig érő kendőt. Elegáns, ha a kendő színben és mintázatban harmonizál a fürdőruhánkkal. A feltűnő színű fürdőruhához válasszunk egy szolidabb, egyszínű darabot, míg a fekete vagy zöld fürdőruhánkat feldobhatjuk egy vagány, mintás strandkendővel.

A sminkelést ne vigyük túlzásba, hiszen az arcunkat érő nap szinte beleégetné a bőrünkbe. A strandon a kevesebb több, ha sminkről van szó. A vízálló szempillaspirál viszont természetesen és elegánsan tereli a figyelmet a szemünkre. Legyen az egy vidám színű lábköröm vagy egy illatozó haj, a lényeg, hogy ezekkel az alapelvekkel és trükkökkel igazán csinosnak érezhetjük magunkat. Tehetjük is, hiszen így azok leszünk!

Még egy jó tanács: ékszert keveset viseljünk a strandon, mert amellett, hogy könnyen elvész, viselése a nap végére fehér foltot hagy a napoztatott bőrön.

Kapcsolódó anyagok:

$$4051$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top