Első közös nyaralás férfi szemmel

2009. 07. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nők hajlamosak azt gondolni, hogy a férfiaknak ez könnyen megy. Felvállalni minden hétköznapi tevékenységünket a barátnőnk előtt, hiszen nekünk negyed óra az összekészülés egy randira, és honnan is tudhatnánk, hogy egy nőnek mi mindent kell kiállnia, hogy szalonképesnek mondhassa magát. De álljunk meg egy percre, mi a legfontosabb? Hogy a tökéletességet hajszoljuk és ezzel lemaradjunk az élményről, elcsigázva partnerünket, vagy, hogy eltöltsünk egy csodás hetet vele, miközben mi is önfeledten kikapcsolódunk?

Elsőként azt érdemes tisztázni, hogy kinek mit jelent a kikapcsolódás: aktív, sportoló, városnéző, múzeumlátogató, vagy inkább passzív strandoló, szállodai pihenést. Fontos, hogy amennyiben eltérnek vágyaink, teret kapjon mindkét elképzelés és olyan helyet válasszunk, ahol erre lehetőség is van. Ha szeretjük a párunkat, szívesen teljesítjük kívánságait, hogy boldognak lássuk a nyaralás folyamán, és így ő is sokkal megértőbb lesz. Egy kellemes nyaralás záloga lehet a majdani sikeres együttélésnek.

Csomagolásnál legyünk előrelátóak. Készítsünk be gyógyszereket, meleg ruhát, zárt cipőt, hiszen az időjárás mindig közbeszólhat. Próbáljuk meg nem túlzásba vinni az bepakolt ruha és cipőmennyiséget! Az a pár jól bevált darab, amivel az első randevúkon meghódítottad, most sem fog csalódást okozni. Érdemes egyeztetni az elpakolt holmikat indulás előtti napokban. Sok mindent felesleges két példányban magunkkal vinni.

Megérkeztünk a helyszínre. Mostantól ne ragaszkodjunk görcsösen a terveinkhez! Nyitottnak kell lennünk a spontán adódó lehetőségekre, amiből kedvesetek leszűrheti, hogy mellette bátran belevágtok bármibe, mert biztonságot jelent az ottléte. Érdemes extrém sportokat is kipróbálni, amiben segíthetünk partnerünknek, ilyenkor is érezheti, hogy számíthat ránk. Ezt a kitüntetett figyelmet pedig este úgyis meghálálják...

Érdemes megbeszélni, hogy mennyi pénzt szántok az útra összesen, hiszen ha az egyikőtök minden este étterembe vacsorázna, a másiknak meg pont a piacokra járás és a helyi étel különlegességek saját kezű elkészítése okoz örömet, akkor az ne ott derüljön ki. Mindkettőnek megvan a maga varázsa, érdemes kombinálni, és alkalmazkodni egymáshoz

Ha nehezen válunk meg az otthoni szokásoktól – például egy TV-sorozat –, akkor találjunk ki valami átmeneti megoldást, például kérjünk meg egy barátot, hogy vegye fel videóra. Tartsuk szem előtt, hogy azért vonulunk ki a hétköznapok világából, hogy egymással foglalkozzunk. Nem szabad beereszteni ebbe a kis univerzumba külső zavaró tényezőket, csakis kettőtökről kell szólnia! Ha ez megvan, jöhet bármilyen katasztrófa: tornádó, ellopott tárca, borzasztó szállás, vérre menő viták apróságokon, ha együtt átvészelitek az egészet utána csak nevettek majd rajta és örök emlék marad.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top